Tuesday, October 7, 2008

Idioter

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3476330.ab

och

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3477142.ab

Sverige, sluta skydda pedofiler. Gor som USA och hang ut dem, det haller dem fran att bega brotten igen battre an att humm humma ner allt. [De som gor det om o om igen bor inga mer chanser hava!] Det ar ert ansvar att skydda offren!! Ar inte det mer sunt fornuft att skydda offren istallet for att skydda brottslingen??! Dumt!

Friday, October 3, 2008

Monday, September 22, 2008

Tack Nina!

Tror att det faktiskt ar "stafylokockinfektion" som Nina snallt sokte upp. Mamma, det ar det det heter! Men Leia mar bra nu! Den 30de september ar det dags for arliga vaccinationen!

Nina, jag vill faktiskt fa ett brev av dig snart!!! ;) Det ar val dags nu? ;)

Loo, om du laser detta sa har du en underbart sot son. Mysigt skratt som man bara faller for. Jag laser din blogg, kollar mycket. Du skriver bra! Keep on going! :)

Jag saknar Vanessa, tankt pa henne en hel del idag..

Och Kirsti, Erica [fan jag e sa avis pa ditt har!], Emelie, Nina, Therese x3, Daniel... Rikard, Linda... gah va jobbigt utan er har!

Och Anna... hur har du det idag??

Nu duscha, maste sussa strax.

Sunday, September 21, 2008

Staffinfektion



Vad ar det pa svenska, tro?

Min kara lilla dotter fick det pa rumpan. Startade som en finne men blev liksom lite sorre och under huden var det som en golfbollsstor bula. Man kan do av det, det ar ju liksom jattehemskt att en liten kan ens fa det! Gar ej att undvika, hur man an stadar. Det finns overallt, sakert pga sa varm klimat! Lakaren sa att i ar har han sett det mesta utav det. Men Leias sprack o allt ackel kom ut pa fre morgon. Tydligen ar det bra. Nu kan lillan sitta utan att flamta for att det gjorde sa ont!

Hon ar liksom allt jag har typ. Min alskling! Hon har pussat pa mig hela dagen och sagt mama. Myspys!! Min kramkompis det du!

<3

Monday, September 15, 2008

.:Att sakna..:.

Kan vara javligt pissigt. Just nu vill jag nog mest ta bilen och halsa pa pappa. Hur har du det, far? Kanner du dig ensam eller mar du som en kung? Tar de val hand om dig darborta? Saknar faktiskt dig jattemycket!

Mamma, om du bara vore har. Det var sa mys nar du var har senast. Kom igen, jag saknar dig sa fruktansvart mycket! Lite jobbigt att sakna nagon sa mycket, men sa blir det val nar man flyttar sa langt bort! Dumma Minna, men det fanns nog och finns bade samre och battre saker har. Sverige ar ett sa bortskamt land och anda gnaller sa manga svenskar.. [ Men har har vi djurpoliser som faktiskt fungerar i alla fall! :0]

For att inte tala om Maja och Kimmo och Madde med kommande bebis! Gah om jag kunde skulle jag krama er just nu!

Nina, Daniel, Emelie med sa manga fler ar ocksa javligt pissiga att sakna ;). Fan, kom hit nangang da!

Friday, September 12, 2008

Kommentarer tack!

Glom nu inte att jag kommer gora om min hemsida! Wee, liksom. Antligen!
Blir pa Engelska bara, vad tycker ni om det?

Wednesday, September 10, 2008

.: Otrolig Människa :.

Vi kan kalla henne för Sara. Men det är inte hennes namn. Hon är ialla fall helt ut i bängarna konstig. Kanske är hon en alien eller något. Hon sa en dag, eller frågade väl snarare "tycker du jag är snyggare än min syster?" Varav jag sa "huh? Vad spelar det för roll?" medans hon visar mig en bild på sin 6 år äldre syster. Jag sa att "smaken är som baken, jag vet inte." Jag tycker inte "Sara" är nå snygg heller. Sedan säger hon "jag tycker jag ser bättre ut än min syster, vi är liksom inte lika varandra alls!" Och sen efter ett tag "jag försöker inte vara självkär eller något i den stilen..." Jag suckar. Den kvinnan som blir 25 nu i helg håller aldrig käften!

Sedan berättade hon att hennes syster låser in sin man i garderoben när hon är arg på honom! Mannen som vägrar skaffa sig ett jobb. Och han är farsa till två barn också. Systern jobbar på ålderdomshem varav nån man där påstar att hon försökt kväva honom med sina stora bröst. Herregud, är de här människorna verkliga?! De bor förresten alla hemma hos hennes morsa med! Sara vet ingenting om omvärlden, det är nästan för synd om henne tycker jag. Jag försöker stå ut med o lyssna på hennes babbel om ditt och datt! Men man orkar bara så mycket!

Och idag sa hon att hon skulle vilja ha internet, och efter det nämner människan hallucinationer. Vart kom det ifrån!

Och hon pratar så högt så alla hör från ena änden av rummet till den andra. Och skrattar och beter sig som en galen "jag är så snygg attityd" människa. Fnyser med handen sådär präktigt emellanåt också.

Och människan är mullig men tycker att en annan smal person är fet?
Och ur hennes väska kom det en kackerlacka ur! Det finns människor som skyller kackerlackor på henne, de har hittat några få på jobbet.USH!

Give me a break! Varför finns det såna konstiga människor!

Tuesday, September 9, 2008

.:Raddningen av Kolibriet:.

Idag sa har jag raddat en kolibri fran en saker dod. Vad vackra dem ar! Den hade irrat sig in i ladan och forsokte ta sig ut dar fonstret var. Jag gick dit och pekade under den och den satte sig pa mitt finger och vilade. Vad sma dem ar! Sedan flog den lite till medans jag forsiktigt fangade den i mina hander och da slappte den ett litet pyttelitet piip piip! Sedan var den fri.

Det var min goda garning idag. Vad var din?

Forresten sa tycker jag de ar mirakelfaglar! Vackra och sa underliga.

Jag gillar korpar ocksa, har ar de gigantiska. Korparna dar kallar amerikanerna for crows och de storre har for ravens!

Beep!

Friday, August 8, 2008



Dags for en ny rapport!

# Vi har haft vattenlacka i koket sa nu maste hela koksgolvet bytas ut. Tur att man har forsakring som borde betala for kalaset! Arg man blir och helt matt ibland.

# Leia vaxer sa det knakar. Ett ar den 24 aug. Hilkka fyller ar med da, min fars syster! Leia springer efter en i sin lilla akgrej. Hon kan ej ga annu. Sager BA! BA! nar hon vill ha flaskan.

# Saknar familjen hemma. Far ar pa alderdomshem, sa sorgligt att det skulle ga sa. Saknar mor, syster, bror med fru och blivande bebis. Ska bli moster i slutet av januari :D

Nu sova!

Saturday, August 2, 2008

Dagens rapport:


Maste bara saga att idag har man flyttat hart! Men snart klart, vattnet funkar inte annu dock, nagot ror som brustit under men de ska val ga o fixa! Naja allt for idag! Kommer bilder pa bildisen sen nar allt ar klart. Nojd! <3

.::.

Tuesday, July 8, 2008




Det var länge sedan jag knåpade något här. Men det är ingen annan än Nina som sagt sig vara nyfiken på vad som händer här. Kanske är det att odsla min tid på att sätta alla svenska bokstäver på sin plats? *tihi*

Min mamma kanske läser detta med, men min mamma ringer också. Så är det någon mer som läser mina blogg? Lämna kommentar, så kanske jag tar mig tid till detta! Det är ju roligt att veta om ni finner vad som händer här intressant eller ej!

.::.

.:Min Goa Glada unge!:.





Kan man alltid vara så glad? 10 månader, 75 cm lång och nästan 10 kg tung! <3

Sunday, April 27, 2008


.::.

Det är mycket i görningen nu. Min bror gifte sig igår med söta Madde.
Jag är så glad för dem båda. Verkligen! Piia, Ray, Hilkka och Aimo
var där men inte jag :(. Saknar dem alla, jättemycket!

Min pappa är skvatt galen, men det är inget oväntat. Saknar honom
ändå. Han är min far, och självklart finns han i mitt hjärta.<3

Vi håller och väntar på vårt hus. Ett mobilt hem som de kallar dem här, de ser nästan ut som hus men är billigare. Fina inuti. Vår kommer med vardagsrumsmöbler och köksmobler :D.

Och jag har kanske fått en kompis här. Hon heter Angela och har 4 små söta barn. Aldsta är 8 år och yngsta 3 år gammal. Hur söta som helst! Och de är som jag och Josh typ ;).

.::.

Thursday, March 20, 2008

.: Heeej..:.

Verkar som jag ej har för mycket tid till övers, ni får alla ursäkta. Ni mammor och pappor som jobbar fulltid med en liten vet hur det är. Jag försöker att hinna med allt och alla, ibland går det bara inte!

Jag packar provrör, 8 timmar om dagen i knasiga tider. Men glad att tjäna egna pengar! Jag har klippt mig axelångt nu, i lager och på lördag blir det stora spiralpermanent. Jag älskar lockar, mitt hår är ju så platt så nu fasen ska det bli volym. Helt galet. Vågar jag?
[Det blir INTE lockar ända till hårrötterna inte!]

Jag läste ut Memory Keepers Daughter inatt. Den är bra, inte riktigt jättespeciell men definitivt läsvärd. Om en pappa som ger bort sin dotter med Down syndrom på 60talet, men behåller tvillingbrodern.

Leia är goast av alla. Hon är så fin. Loo har fått en son med, söt liten korvis ;).

Min bror ska gifta sig med sin Madde 26 apil. Och jag kan inte vara där :(.
Men jag har den bästaste presenten att skicka iaf! Unikt!! ;).

Saknar er, vännerna mina. Hör av er mer!
Rikard, vart har du tatt vägen!!! *orolig*

// Minnus Pinnus

Sunday, March 2, 2008

.:Stora Jag!:.



Jag är nu 9 kg tung och 73.7 cm lång! Det du!

Saturday, February 16, 2008

The Barrow-wight´s Song

Cold be hand and heart and bone,
and cold be sleep under stone:
never more to wake on stony bed.
never, till the Sun fails and the Moon is dead.
In the black wind the stars shall die,
and still on gold here let them lie;
till the dark lord lifts his hand
over dead sea and withered land.

J.R.R Tolkien

Wednesday, February 13, 2008

,: Hjärtegull :.



Hon rullar nästan nu. Skrattar ett haheho och nyps!
Men jag älskar henne som sjutton. Kan man älska sitt andra barn lika mycket?
Om nått år ska det bli en till. Sedan är det avkapning som gäller. Två är nog för mig!

Saknar mammis, Leias söta lilla mormor! <3

Friday, January 18, 2008



Lillen har öroninflammation i högra örat. Fick medicin som hon tar 2 ggr om dagen via munnen, sånt där flytande och så ska man ge så mkt vatten som möjligt mellan matningarna. Hon gillar inte vattnet så mycket och svårt att få i henne det, så la i lite socker så gick det bättre. Vill ej att hennes lever blir förstörd!

.::.

Det var en kvinna som hade med sig sin 6 månaders gamla dotter. Och hon stod på bena, kan stå rakt med lite hjälp! 6 månader! 12 pounds [5,4kg], hon var typ hälften av Leias storlek. Leia är 18,5 pounds [8.3 kg] och kan ej ens sitta än! haha knasigt hur de växer olika!

.::.

Wednesday, January 16, 2008

.: Potatis :.



Igår åt Leia potatis för första gången. Konstigt tyckte hon!