Tuesday, July 31, 2007

.: Todelidoo :.



Här är de fina skorna jag fick för några veckor sedan av min svärmor Kimberley. Hon är en ängel, en verkligen fin själ även om hon är väldigt Pentacostal kristen. Men hon är inte en sådan som dömer eller försöker omvända mig, även om hon känner att hon skulle vilja omvända mig. *ler* Vet du ej vad Pentacostal kristen betyder så är det de kristna som tror på att tala i tungor och tror att man kan få demoner i sig och blahablaha.. De är som en sekt tycker jag och Josh. Men när det kommer till religioner i alla dess olika former så kan också en religion te sig som en sekt på en plats och inte på en annan. Det har också med vad man är van vid att göra. Men jag tycker ändå att folk får tro vad de vill tro på så länge jag ej tvingas in i något jag ej tror på. Så länge jag får vara jag. Jag tror ej på att tvinga människor eller tycka illa om någon för dess tro. För mig ter det sig tämligen fånigt när någon hatar en för att de ej är som en själv. Det är barnsligt att döma, för vem är du och jag att döma? Är vi allvetande gudar själva? Är vi själva så perfekta att vi kan döma ut andra som ej tänker och känner som vi? Världen är stor och det finns plats för alla!

.::.

Återigen ett stort grattis till Erica och Grim. De hade ett vackert sagobröllop. Tack för alla korten jag fått se! Och misstro ej att jag inte har er i tankarna. Jag vet att mitt kort och det jag vill ge er kommer bli sena. Jag är ej rik, det är så mycket utgifter just nu med kommande bebis. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! <3

.::.

Min mage är stor. Förutom svullna fötter om kvällarna så tycker jag att min graviditet har varit lättsam. Jag har haft lite foglossning men inte mycket. De första månaderna mådde jag illa men det gick över. Nu är det mest kul när Leia Katarina leker i magen. Men jag är nervös inför förlossningen. Hur kommer den vara? Jag har inte den blekaste aning om vad jag har att vänta där.

På torsdag har Kim ordnat en Baby Shower åt mig. Vet ej vilka som kommer komma ännu, men det är en del tror jag. Joshs farmor kommer vara där, för jag har redan sett vad hon köpt. Tror jag kommer få massa blöjor. Det vore ju bra för det är kostsamt!

.::.

Och Nina, jag lovar att hålla dig informerad. Lycka till på Gripsholm söta!

.::.

Monday, July 30, 2007

Saturday, July 28, 2007

.: Rikard är återfunnen :.

Idag ringde min vän som jag efterlyste. Hans mor fick tag på honom där han var och berättade att jag var orolig för honom. Tack för att du ringde min goa vän! Men nästa gång, låt mej veta innan om du ska iväg nånstans efter att något drastiskt hänt som gör att jag oroar mig!

<3

Friday, July 27, 2007

http://www.fathertedonline.ukf.net/videoclips.htm

.: Oro :.


Har ni någonsin känt en ticklande oro som påminner om ångest för att du ej kan få tag på en kär vän till dig? En som inte verkar må bra och som det känns att något ej står rätt till hos. Han brukar alltid svara. Eller ringa upp.
Vad hände? Vart är han? Har han gjort något dumt?

Rikard, om du läser detta så ring mig för fan. Inte snällt att låta mig gråta mig till sömns av oro för hur du har det. Du betyder så mycket för mig. Vad är det som händer med dig? Hur mår du? Har tjejen gjort slut? För senast så verkade det som att ni löste det.

Jag har tom. fått min mamma att ringa runt. Och Daniel testade med. Men din mobil är avstängd. :(

Härmed efterlyser jag Rikard. Om någon sett honom var vänligen kontakta mig på helgon. [Bergtora].

Wednesday, July 25, 2007

Sunday, July 22, 2007

.:Älvors Dans:.

Älvors Dans

Jag dansade en gång i älvornas dimsvepta slöja.
Jag följde deras nätta fötter in i skogens djup.
Nu har de fångat mitt hjärta, röd och blodig i sin hand.
Jag, lika liten och nätt som dem.

Jag dansar ännu i älvornas dimsvepta slöja.
Jag bedrar nyfikna och villar de in i skogens djup.
Nu har jag fångat deras hjärta, röd och blodig i min hand.
De, lika små och nätt som jag.

Runt runt går älvornas dimsvepta dans.
Förföriskt lätt smeker fötterna nätta gräset.
Vitt är deras klänningstyg, som fladdrar med vinden.
Runt runt dansar jag.

Över örat stål man bör ha
om man ej vill älvors sång höra
de som ej lystrar till detta kommer höra tjut vareviga dag.

Minna Palm 2005

Monday, July 16, 2007

.: Kissemurra :.

.::.

Jag sitter hos Kim och Alan nu. Josh for till jobbet och jag ville inte riktigt vara allena hela dagen. Så jag for hit, hjälpte Kim och Alan nere i Kenneln och nu har jag ätit frukost och sitter här. Ensammen. Kim är snart uppe här i huset igen, hon håller på med det sista på kenneln nu skulle jag tro.

Vaknade sju, fast klockan sa att det var 5:43 men tydligen gick klockan fel och Josh fick bråttom upp. Tur att jag är kissenödig ofta, ibland i alla fall. Fast det är jobbigt för jag måste vara fantasirik med hur jag ska ta mej opp ur sängen själv. Josh vaknar oftast till o håller sin arm som en lyftkvarn för mig. Det är komiskt, för jag har aldrig haft något problem med att ta mig upp men nu med Leia i magen så har det varit mycket bökigare.

Hon har börjat gå lite neråt i magen, antar att hon känner sig redo att möta världen snart. Min mage känns som det fallit ner en liten bit. Kommer säkert sakna min gravid mage senare, även om det till störst del känns lite i vägen just nu.

Nina, men huu vikken gubbe du mötte på bron. Han borde få ett kok stryk. Älskar att läsa dina blogg, du uttrycker dig så väl. Jennys med. Är glad för ditt stod vännen. Malin; tänker på dig mycket. Saknar dina små söta mess!

Om 5 dagar gifter sig Erica med sin Grim. Är väldigt lycklig för de två. Känns underbart att min väninna hittat rätt och har en sån stark kärlek. Ta hand om henne väl Grim! Vet att du kommer göra det :)

Idag tänkte jag på hur skönt det vore om man satt hemma hos mamma. På terrassen. Jag saknar hemmet där. Jag saknar alla välkända stigar. Kommer ju att gå där igen men det kommer att dröja nu ju, kan ej fara nu även om jag skulle vilja det. Jag får ju ej flyga med min mage just nu!

Häromdagen ringde mor min och far satt och gnällde om kejsarsnitt i bakgrunden. Mor blev trött på honom tillslut och gick och la sig och gav far luren och han tycker jag ska ha kejsarsnitt "då det inte gör lika ont" och han är orolig att moderkakan ska fastna för mig när Leia födds. Fattar inte att han inte förstår att vanlig födsel är mindre smärtsamt än kejsarsnitt som tar längre tid att läka dessutom. Han lyssnar inte på mor min som säger det till han utan han TROR sig VETA hur det känns. Far min har aldrig fött nån bebis, iaf såvitt jag vet. :P. Alla här säger lika. Jag skulle endast ha kejsarsnitt i nödfall. Aldrig som ett val. Kul att ha ett ärr på magen resten av sitt liv. Neee, jag föredrar att föda från kissemurran :P

Tror far är rädd för att mor nästan dog när hon födde lillebror min. Moderkakan fastnade och hon förlorade mängder av blod, Hade det inte varit för att far var där för att ropa på henne skulle hon ha vandrat till andra sidan. Hon förklarade att hon hörde honom långt borta, när hon var på väg mot "ljuset" men kom tillbaka till honom. Tack och lov! Kan ej föreställa mig hur det hade varit utan mor min! För hon är min ängel! <3


.::.

Friday, July 13, 2007

.:Rastlöshet:.

Att vara rastlös. Att bita på naglarna. Att ej veta vad man ska göra av sig själv. När allt är trist, även tvn. Att bli tokig på allt och få känslostormar. Hör det till att vara gravid månntro?

Jag är trött. Sova kanske vore en bra ide.

.::.

Saknade Malin idag. Hon hade varit online 30 minuter innan jag kom hem.
Behövde få bebissakerna klara. Det börjar trots allt närma sig.
Och på måndag gör vi resten.. Målar fönstret i sovrummet tex.
Och får bebissängen klar och dekorerad med gossedjur o annat.

Mys!

.::.

Wednesday, July 11, 2007

.:Känslosamhet:.

.::.

Har just kommit tillbaka hem från Crossville där vi var hos bebisläkaren. Leia ligger nu med huvudet ner och det är bra. Jag har inte blivit större där nere än. Och vi är inte på vårt bästa humör här idag. Josh är på uselt humör, jag kan knappt stå ut med det ibland för jag själv är känslosammare än någonsin och det finns stunder då jag önskar att man ej blitt med bebis, för det var oplanerat men ändå glatt men ekonomiskt kunde vi ej vara mer oförberedda. Jag måste få ihop 350$ [ca 2500 kr] till på onsdag. Hoppas det ordnar sig på något vis men jag känner sådan oro. Kanske allt bara går rätt käpp åt helvete?!

:


Dessutom känner jag stark hemlängtan och vill nästan sätta mig på ett flygplan hem. Där allt är som det alltid varit. Där min trygghet är.

:

Vad ska man ibland göra av sig själv??

:

Funderar på att lägga mig och sova en stund till. Av någon anledning är jag trött fortfarande. Kanske är det pga alla kissepauser mitt i natten och man ej får sova riktigt djupt pga det. Eller så är det det regniga vädret här idag.

:

Saknar min Malin och min underbara Nina. Och Erica förgyllde min förmiddag med att sitta med mig en stund på msn. Hon kommer vara så fin på sitt bröllop, sin sagodag med Grim! Båda två är så söta ihop. Jag kan inget annat än att önska er all lycka i världen, vilket jag redan gjort. Vill inget mer än det bästa för mina vänner. Känner total lycka när mina vänner har lycka med. Love you all! <3

:

Fränder; Ni är alla i mina tankar mycket och ofta. Ingen är bortglömd.

:

.::.

Friday, July 6, 2007

.: Roane Park:.



Vi var i Roane Parken idag och matade de tama söta gässen som omringade oss på två sekunder. Alla förutom två skygga kom. De sprang med ilfart till oss och var som på självaste julafton.

Kolla mera på: http://bergtorabark.bilddagboken.se

:

Snart blir det oväder här. Åska och regn. Det är varmt som sjutton här.

:

Höll på att glömma, på väg hem från Rockwood så var det en massa os i luften på ett ställe. Där var det brandmän som släckt en brand. En lada hade brunnit ner! :O

.::.

Wednesday, July 4, 2007

.: 4de Juli - Amerikanska Nationaldagen :.

God Morgon. Jag har varit vaken nu i en timme kanske. Sitter här och kollar det som jag brukar kolla, lite uttråkad. Josh ligger i sängen fortfarande. Min gosiga karl. Idag kommer dessutom Direct Tv hit och installerar tv. Sedan ikväll antar jag att jag får se hur de firar sin dag här i Spring City. Blir väl fyrverkerier antar jag. Jag har ju ingen aning egentligen. Hoppas på lite roligt.

Inatt har jag haft så ont i höger höft, ibland tror jag att höften ska smälta bort. Och det är så svårt att ligga bekvämt, tillslut ger man ju bara upp. *suck*

:

Tänker pa Malin. Hon är så fin. Min nya frände i norr. Kan bara inte låta bli. Lilla trollunge!

:

Även Erica finns i tankarna. Skönheten gifter sig snart. Och jag kan inte vara på plats! :'( . Det känns jobbigt faktiskt. Vill ju se hennes stora dag. Hoppas på många bilder! Jag vill ju se det jag missar och ändå vara delaktig på något vis. Måste lura på en fin bröllopspresent också, kanske blir försenat. Jag är ju inte rik alls. Men ni finns i mina tankar. Kanske vore Fornvännen något for Grim? [Inte som bröllopspresent dock]. Vet ej än vad jag ska göra med allt jag haver i Sverige!

:

.::.

Tuesday, July 3, 2007

.: My Dying Bride:.

Som jag älskar det här bandet, med hela min själ. Dess djuphet har funnits vid min sida sedan jag var 15. Och jag lyssnar lika hängivet på dem idag som då. <3

.: Kul:.