Saturday, June 30, 2007

.: Avdumpad Kattunge :.

Någon dumpade sin 6 veckors gamla röda kattbebis på andra sidan vägen. Vi har försökt fånga honom men han är så liten och rädd. Just nu gömmer han sig under Joshs bil. Han överlevde natten i alla fall. Vi gav han mjölk som vi la på altanen och han har sipprat ur den när vi satt där ute men han kommer inte till oss ännu och vågar inte. Denna morgon hade han svansen upp som att han var nyfiken, han hade sprungit tillbaka till skogen men han kom då vi ropade och sprang snabbt in under soffan vi har på altanen. Josh försökte fånga honom men han är så snabb, så då sprang han under bilen igen. :(

Stackarn måste ju vara livrädd!

.::.

Friday, June 29, 2007

.: Födelsedagsbarn :.



Grattis på din dag söta Jenny!!

.::.

Wednesday, June 27, 2007

.: Fräknar! :.



Idag har jag simmat i svärföräldrarnas pool med Josh i två timmar. Brände näsan och kinderna i solen och har fått massor av fräknar. Ska ta bildbevis sedan när jag kommer hem efter middagen för kameran min är hemma.

Vi var hos bebisläkaren idag med, jag hade gått upp lite vilket inte är konstigt för Leia har vuxit massor. Magen är stor nu. Större kommer den bli.. Man kan se henne röra sig därinne. Känns som en alien i magen hoho ;)

Hon kommer dock vara den sötaste som finns, även om jag har en vacker man. Han är fin. Beundrar honom mycket. Älskar hans skägg. Han är riktigt fin i sitt getskägg, lovar att fota det när jag får honom att sitta still framför kameran!

.::.

Saturday, June 23, 2007

.: Jättebrak! :.


Här vart det oväder som sjutton. Åskan dundrar.. Och blixten slog ner bredvid huset med ett jättebrak! Det dundrade för örona och ujuj. Åskan håller i sig och ösregnet som smattrar. Hela himlen känns som det faller ner.

Lite mysigt. Men tro inte att du varit med om ett väder som detta. Sverige har inte jättedunder blixtrar!!! Aldrig varit med om maken, så högljutt!!

.::.

Friday, June 22, 2007

.: Kul Testgrej.. Flumm :.

Gör så här:
1. Sätt all din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte.

1. Hur mår du idag?
Elegy

2. Kommer du komma långt i livet?
Scotus

3. Hur ser dina vänner dig?
One Second

4. Kommer du gifta dig?
One More Day

5. Vad är ditt livs themesong?
Someone Else

6. Vad e ditt livshistoria?
Hard Rock Hallelujah

7. Hur är skolan för dig?
The Bard Song [ In the forest]

8.Hur kommer du komma framåt i livet?
Engel

9. Hur kommer imorgon vara?
Tertio

10. Vad är det bästa med dina vänner?
Bonny Portmore

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
in Taberna

12. Vilken sång beskriver dig bäst?
The Wild Rover

13. Hur är det med ditt liv?
Nightshade Forests

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?
Lat nr 16 pa min Wolgemut Skiva

15. Hur ser världen på dig?
Undying

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
Ghostbusters cover

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Scottish Ballad

18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Lamentatio Coelibatus

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Take this Waltz

20. Hur kan jag göra mig själv glad?
A Past and a Future Secret

21. Kommer jag nånsin ha barn?
Mein Herz Brent

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Gryning

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Storm of The Blades

24. Vad är några tips till mig?
Elusive Cure

25. Hur kommer jag att bli igenkänd?
See who I am

26. Vad är min danssång?
Qui Nous Demaine

[hittade originalet på Wulfilas Bilddagbok.]

.: Om man var så duktig! :.

.: Quicksand Jesus :.

.: Skid Row :.



Woke up to soothing sound of pouring rain
The wind would whisper and I'd think of you
And all the tears you cried that called my name
And when you needed me I came through

I paint a picture of the days gone by
When love went blind and you would make me see
I'd stare a lifetime into your eyes
So that I knew that you were there for me
So that you yourself were there for me

Remember yesterday, walking hand in hand
Loveletters in the sand, I remember you
Through the sleepless nights, throught every endless day
I'd wanna hear you say, I remember you

We spent the summer with the top rolled down
Wished ever after would be like this
You said I love you babe without a sound
I said I'd give my life for just one kiss
I'd live for your smile and die for your kiss

Remember yesterday, walking hand in hand
Loveletters in the sand, I remember you
Through the sleepless nights, throught every endless day
I'd wanna hear you say, I remember you

We've had our share of hard times
but that's the price we paid
And through it all we kept the promise that we made
I swear you'll never be lonely

Woke up to soothing sound of pouring rain
Washed away a dream of you
But nothing else could ever take you away
'Cause you'll always be my dream come true
Oh my darling, I love you

Remember yesterday, walking hand in hand
Loveletters in the sand, I remember you
Through the sleepless nights, throught every endless day
I'd wanna hear you say, I remember you

Tuesday, June 19, 2007

.: Helt vanlig jävla tisdag :.



Hej vännerna mina! Jag sitter här och hoppas på att jag ska sluta svettas, det är så varmt och kan ej duscha just nu för har fortfarande sopandet i köket kvar och disken. Jag vet att jag kommer bli svettig av det med. Blääh. Har städat toan och sovrum och vardagsrum, mest golv för resten såg bra ut. Försöker att inte belasta svanken för mycket.

Längtar tills Josh kommer hem ikväll. Han är så vacker i mina ögon. Hans burriga skägg och håriga bröst.. Det är manligt! Jag vill minnas att det var ett par töser i min konstklass som pratade om att de tyckte att man borde raka sitt skägg och bröst om de hade håriga bröst och ben också för att vara snygga. Min kommentar till det var.. Men varför blir ni inte ihop med en kvinna eller en queer då? För om man vill ha en karl vill man väl ändå ha en karl? Eller? :O

Nåja.. Vet ej mer att förtälja för denna gång!

Saturday, June 16, 2007

.: Dittan och Dattan :.

I torsdags morse for jag med Josh till Wanda och Josh for till jobbet. Dagen spenderade jag med Wanda, vi pratade om ditt och datt och jag fick sy lite med. Sedan skulle hon åka iväg och göra ärenden så då följde jag med henne och vi var även till Wallmart där jag köpte mig ett par knäjeans och en top, för jag behöver verkligen mer mammakläder. Min mage är för stor för mina vanliga nu. Wanda köpte ett par byxor och två tröjor till mig med, vilket jag är så himla tacksam över. Det hade hon inte behövt göra men hon ville och jag lät henne då förståss. Hon är en underbar kvinna, jag håller väldigt mycket av henne.

När vi kom hem och hunnit innanför dörren började åskstormen. Det ösregnade och dundrade ett bra tag. [Farmor bor i Rockwood] och tydligen så hade det haglat i 10 minuter i Spring City, riktigt stora isbitar som föll från himlen. Aaron [Joshs lillebror] sparade en av hagelbitarna i frysen. Ojoj. Såg det idag. Så iaf tillbaka till farmor.. Jag sydde så länge jag kunde, men kunde inte göra mer efter vi kom hem då det dundrade så mycket och jag vill inte använda symaskinen när det är så. Vi umgicks istället, och såg på tv och åt god middag. Vid elva gick jag och la mig. Läste i Pride and Prejudice och somnade sedan. Vid tre på natten väcktes jag av en underlig kramp på min högerfot. De tre små tårna och ända ner till hälen vart helt konstigt, som om bendelen där lyftes uppåt. Kunde ej stå på foten, stod på tårna istället och när det gick över var allt vanligt igen. Skum grej, så jag läste en timme efter det och vaknade nio följande dag.[Igår, fredag].

Igår sydde jag klart klänningen och läste ut Pride and Prejudice och lämnade boken kvar för Wanda att läsa. Och Josh kom dit sju på kvällen, vi åt middag och umgicks med Wanda och Wibb till nio på kvällen. Tycker så mycket om henne så det inte är sant!

Sen igår kväll när jag kollade min helgon hade jag fått 8 gästboksinlägg och 3 mail och 15 mail i hotmail mailet, men haha, det var bara 5 av dem som var värda att läsas. Resten slängde jag i skräpposten, Ellos sänder för mycket reklam!!

.::.

Wednesday, June 13, 2007

.: I can assure you..:.

Jag har läst över 200 sidor i Jane Austens "Pride and Prejudice" och jag är fängslad av hennes sätt att skriva. Inte på svenska, för hur kan en översatt bok göra henne rättvisa? Engelskan är fantastisk och boken är gammal. Hon skrev väl den i slutet på 1700-talet/början av 1800-talet. Filmen, den nygjorda med Keira Knightley gör boken fullständigt rättvisa och är lika bra som Jane Austen skriver.
Jag fullkommligt avgudar gamla verk. Bram Stokers Dracula är så många gånger bättre än den usla filmen som gjorts på den. Men jag gillar den gamla, första Nosferatu.

:

Vad mer har hänt här? Förutom att en busig 6-månaders valp tuggade sönder internetsladden? Ni som läst min dagbok på Helgon vet att det gjorde mig förbannad. Josh och jag beslöt senare att jag behöver ej ha den stress runt omkring mig nu som en valp ger innan bebisen kommer. Det konstiga är Issas besatthet över sladdar.. Hon vet att det är fel, ändå kan hon inte hjälpa det. Tur att hon ej bet i nån elsladd och fick sig en elchock. Men hon har det bra nu, hos sin nya ägare.

Det är mycket med valpar, det är mycket med bebisar med. Men en bebis är en bebis ändå, det är fullkomligt annat för mig än en hundvalp. Jag har aldrig varit hundmänniska på det sättet heller, jag har gillat dem och gillar de flesta ännu men jag är också lite rädd för dem [om jag ej känner hunden]. Josh är bättre med hundar än jag. Gamla Minna förblir nog kattmänniska ändå!

:

Imorgon ska jag sy hos Wanda igen och stannar nog där över natten. Så får Josh komma hem på fredag och plocka upp mig på vägen. Sedan ska han jobba lördag till tisdag. Så det blir några nätter utan honom men det ska nog gå.

:

Var hos bebisläkaren idag med. Jag har gått ner lite medans magen växt. Så jag antar att jag gått ner i fett medans Leia växt :) Är väl bra det! Vill ändå inte ha nån massa äcklig kroppsfett. Sånt ska man ju träna bort sedan. Köpte en Yoga Dvd för det ändamålet, ska ju börja 4 veckor efter bebisens ankomst. Hoppas jag!

::

Har förresten funnit en ny underbar väninna. Min Malin! <3

::

Nina Gulle! <3 >> I'll be thinking of you...

Saturday, June 9, 2007

.:Oak Ridge:.



Köpte denna till Leia på Books A Million. Den är alldeless for söt! Leia kommer ha en fin bebisbok! :) Kan inte vänta att knåpa i den!

Vi var även på Big Eds och åt pizza idag, men vad gott det var! Definitivt värt att besöka.

Köpt lite saker:

* Price and Prejudice boken av Jane Austen. Är nyfiken på den.
* Yoga dvd, för efter bebis måste Minna träna!
* Amityville Horror eftersom den var så billig. Ej sett den.
* Söt bokmärke på rea på Books A Million.

Sedan när vi kom hem gick vi till Piney River och tog oss ett bad!

Weee!!!

Hoppas Daniel att du har det skoj på Sweden Rock. Det förtjänar du. Njut åt mig med och för med dig berättelse om hur Blind Guardian var på scen!!

.::.

Miss you Nina söta ;). Säg hej till din familj åt mig!

.::.

Friday, June 8, 2007

.: Regnsmatter :.



Jag vet nu varför min näsa har kliat som sjutton. Det regnar ute och det är kvavt. Så kvavt och varmt samtidigt! Åskan har dundrat lite. Tor måste vara ute och rensa idag, det behövs säkerligen. Det har ej kommit regn här på länge, även floden i Piney har sjunkigt. Frej, tack och lov att du ger oss lite välbehövligt regn!

Jag älskar doften av sommarregn i Sverige. Här är den mysig med, men det är så mycket lera här där vi bor. Sverige.. Mitt Svea land.. Jag saknar så mycket därifrån. Mat, vänner.. Just nu, just nu idag skulle jag faktiskt vilja sitta med mamma på hennes altan. Rulla på tårna och sitta nära henne. Hon som födde mig och gav mig mitt liv. Kvinnan som varit med om ett helvete på Jorden. Kvinnan som jag lärt att älska förevigt. Jag älskar henne, omåttligt. Det hon har gjort för mig är så mycket, även när jag var en otacksam tonåring så har hon alltid funnits där. Förlåt för alla hemskheter jag sagt när jag var en omogen fjärt. Förlåt mamma. Du är den bästaste människan i världen min. Min kärlek till dig är stor. Nu när jag lagt barndomen bakom mig, nu när jag förstår vad som egentligen hände. Nu när jag inte är så osäker på mig själv och omvärlden. Nu nu nu.. när jag snart ska bli mamma!

Jag jobbade sex jävliga år med att bearbeta. Med att förstå. Jag behövde den tiden. Jag behövde mina tårar och anklagelser. Men det var inte dig mamma jag var arg på, det var pappa. Jag var sorgsen för det han gjort mot den underbaraste kvinnan i världen och oförstående varför du stannade kvar hos honom! Jag var sorgsen för att han aldrig var den pappa jag så ville se honom som. Min far, han borde ha varit min hjälte!

Men tiden läker sår. Jag kommer nog aldrig förstå varför du betedde dig som du gjorde pappa, men jag kan nog komma att acceptera det och gå vidare med mitt liv och inse att inget av det var mitt fel! Jag kan inte rädda alla. Och du borde be om förlåt far, av mamma, av oss och av din syster!

Regnet det smattrar ner utanför. Det är mörkt i rummet runtomkring. Och jag har slutat nysa. Min älskade kommer hem ikväll. Så jag längtar att få vara i hans trygga famn, kela med hans underbara skägg och se in i hans vackra gröna ögon. Jag trodde mig aldrig få vara med om något så fantastiskt som ett äktenskap! Jag trodde aldrig jag skulle älska någon så mycket även dagar när man är bråkig. Jag trodde aldrig att min kärlek till min familj skulle växa sig så stor! Du har ingen aning mamma! Jag tror aldrig jag älskat någon så mycket som dig, du har alltid varit min pärla mamma! Min mor, min fantastiskt vackra och begåvade kvinna. Du är så älskad som ingen ingen annan! Jag vill att du ska veta det, för jag saknar dig lika mycket som min kärlek till dig vuxit och kommer bestå. Min fina mamma!

Åskan dundrar. Och jag är nöjd med min tillvaro. Jag saknar min bror, min syster och familjen hemma. Jag saknar Nina, hon som funnits med mig sedan urminnes tider. Jag saknar Rikard och jag saknar Essa.. Ingen vet hur mycket hon betydde for mig. Jag tänker på dig ofta, Essa. Undrar vad du skulle ha sagt om mig i USA? Jag saknar alla de mysiga testunderna med Therese. Hennes ekande söta skratt och leende. Jag saknar min underbara Theres, du som gjort mitt liv rik på härlighet. Din vackra själ och yttre och du du du som jag saknar så. Dig vill jag ha hit så fort som möjligt. Theres, önskar jag såg dig mera!! <3

Och Leia, min dotter som snart kommer. I augusti, jag längtar så! Att få hålla om dig och vagga dig till sömns och trösta dig när du är ledsen. Jag kan inte vara mer redo än såhär, att bli mamma!

.::.

Tuesday, June 5, 2007

.: Groda :.



Precis hemkommen från Piney där vi badade! Jag, Josh och Jimmy. Vad mysigt det var även när solen gått ner. Floden var inte kall alls och vi hade tom. sällskap av en vit/svart vovve som var där och rände runt. Söt hund, hade vi ej haft Issa hade jag tatt hand om han. Så sött när den simmade! Issa skulle nog vägra simma hon. Vi försökte en gång haha, vad gnällig hon blev! Kanske blir lättare om vi badar samtidigt? :)

Annars har jag mest varit trött idag. Skulle städat men blev icke så, sov även två timmar på eftermiddan. Ojoj.

Jag gillar min nya baddräkt, badtopp och underdel :D

.::.

Sunday, June 3, 2007

.: Vad man kan sakna..:.



Saknar!:

* Visbys kullerstensgator.
* Svensk mat. Bearnisesås. Mums. Även om det säkert var franskt från början!
* Mamma <3
* Nina söta.
* Rikard filuren och andra vänner.
* Moraskog!

Vad har jag gjort sedan sist då? Hmm.. Jo jag sydde hela långa dagen igår hos farmor. [Joshs]. Gör en vit pokadots omlottklänning, är för varmt här så måste ha något ljust! Men den blev bara nästan klar även om jag påbörjade klippa mönster o tyg från nio på morgonen. Avslutade för dagen 5:30 på kvällen. Och ojoj vad ont jag hade i svanken efter. Kanske inte så skönt med jättemage längre!! Pust! Tur att Josh gav mig lite ryggmassage så gott det gick. Kan ju ej ligga på magen! Bläh!

::

Och idag så skulle vi simma men det var så mycket folk överallt så det blev ej av. Jag ville ju testa min nya baddräkt! Men men får bli nån gång i veckan nu istället. Vi satt en stund hos Tina och umgicks och sedan for vi hem. Josh gjorde mat idag [Wee!!} medans jag städade i sovrummet. Gör det redo för bebissängen där med, så nästa gång Josh är ledig [läs onsdag] ska vi ta isär spjälsängen och montera in den i sovrummet. Så jag kan få leka lite då :)

.::.

Friday, June 1, 2007

.: Åska :.



Det åskar lite idag. Jag vill dock simma ändå tror jag!

Apseg dag idag, pga allergitablett men är man tvungen att ta en så är man. Vad mer kan jag göra liksom? Om näsan jävlas måste jag ju få jävlas tillbaka! O.o

Imorgon ska jag till Wanda och sy på min klänning :)

Segodagar. Idag ska jag köpa chips.

.::.

Har gjort klart högervanten till Kim. Ska påborja vänster snart!

Och läst runt 120 sidor ur en bebis första år bok. Det finns massor av bra tips däri! :)

.::.