Friday, August 31, 2007



Jag har inte min näsring längre. Var tvungen att ta av den innan de rullade in mig till operationssalen mitt på natten den 24 augusti. Och efter det fanns det ju ingen tanke på den! Och nu har hålet växt igen. Attans!! :(((((

Leia Katarina är underbar. Och jag är en överlycklig mamma. Hon är nu en vecka gammal. Vad tiden går fort. Mitt sår läker fint men den ömmar ibland fortfarande.

<3

Tuesday, August 28, 2007

.:Känslor:.



.::.

Kommer man någonsin förbi känslorna om förlossningen?
Det var en dag fylld av smärta och för mig blev det mesta nog en chock. Hade ej räknat med att jag skulle ha ett litet bäcken som vägrar öppna sig till det välbehövda 10 cm för att man ska kunna ha barn vaginalt. Och nu kan jag aldrig ha det, även om det kanske berodde på något annat att den inte ville öppna sig. För har man en gång haft kejsarsnitt så har man så mycket ärrvävnad att de rekommenderar att ha nästa via kejsarsnitt med. Kejsarsnitt är läskigt. Kul att bli flådd öppen som en fisk... Inte. Det är nog det skummaste jag varit med om. Jag var vaken hela tiden men lite sluddrig pga medicin man fått.

Ännu jobbigare var det att jag bara såg min Leia två snabba gånger innan Josh bar ut henne till barnkammaren. Och ännu jobbigare var det när de rullade tillbaka mig till mitt rum, ensam. Och ingen var där för att vänta på mig. Ingen var där för att krama om mig. Josh var fortfarande vid barnkammaren och Kim, Aaron och Kate for ju hem efter de såg bebisen. De visste inte om att jag var ihopsydd och rullad in i rummet då när jag var. När Josh kom in i rummet och såg mig brast jag. Det känns fortfarande otroligt jobbigt att ens tänka på. Blir tårogd av bara tanken tillbaka och klumpen i halsen bara växer.. Hur bearbetar man något sådant här? Som är så dramatiskt....

Men jag mår väl trots allt och läker sakta men säkert. Kan ej sova i sängen än då det är svårt for mig att ta mig upp. Kan ej sova på sidan för det känns som inälvorna ska falla ut.

Men jag har inte mera gaser i magen längre som ej vill komma ut. Och jag har inte så ont av kejsarsnittet heller längre. Jag blir bättre dag för dag!

Leia är underbar. Mysig och gosig. Älskar henne!

.::.

Sunday, August 26, 2007

.: Min Pärla :.



Vi for in 12 på dagen [USA tid] till sjukhuset. Jag fick mitt rum, bara jag där. Vilket kändes jätteskönt! Man vill inte ha en massa andra mammor som skriker och krystar ut barn i samma rum! Behöver sitt privatliv för sig självt! De satte mig på IV dropp och nån annan dropp som skulle sätta igång födseln, eller iaf snabba på det lite. Mitt vatten gick samma morgon nämligen.

Det tog ett tag tills min läkare kom och spräckte hinnan lite mera så det mesta kom ut och sedan kom han den gamle mannen som såg riktigt stilig ut för att vara så pass gammal och satte epidural på mig på ryggen vilket inte kändes någonting alls. Mina värkar var inte roliga alls.

Jag låg i värkar iaf 11 timmar. På en timme, innan 5 var jag 5 cm öppen. Efter 5 nångang var jag 8 cm öppen sedan stannade det där ett tag. Jag kom till 9,5 cm nångang senare på kvällen den 23.8 men den stannade nånstans mellan en halv cm till 0 innan jag skulle varit 10 cm öppen. Tydligen är mitt bäcken väldigt litet och kan ej sträcka sig till det behövda 10 cm. I tre timmar våndades jag, för epiduralen funkade inte. De fick ringa den stilige mannen igen och han la i mer epidural åt mig men det hjälpte icke.

2:30 Am, fredag morgon den 24.8 rullade de iväg mig till operation. Fick ta ett akut kejsarsnitt. Leia kom ut ur magen 3:26 Am [9:26 på morgonen svensk tid]. Jag såg två snabba skymtar av henne innan Josh bar henne till barnkammaren. Vid fyra var jag ihopsydd och de rullade in mig till mitt rum igen. Josh kom och jag började böla för att jag knappt fått se min tös. Men de kom in med henne vid fem och jag fick amma. Äntligen hade jag mitt guldkorn i famnen! Hon är 53,3 cm lång, 21 inches och väger 8 pounds och 5 oz [3.8 kg]. Det är en stor tös!

Det vart mycket tårar och det finns mer till historien här, men detta är bara delen med mig och Leia och Josh. Det har hänt saker som att Alan är på sjukhus och Kim var med och ingen visste om hon skulle hinna komma till sjukhuset. Alan blir utsläppt imorgon, de har opererat på honom.

Men nu är Leia hungrig!!

Thursday, August 23, 2007

.: Uppdatering :.

Nu är det 6:35 här hemma. De hade inte en säng ledig inatt för det kom tydligen en kvinna dit som var redan i värkar. Men det kommer bli av idag nångång eller imorgon. Så fort en säng är ledig så ringer dem.

Men jag undrar om inte mitt vatten gick precis? Kan det gå innan värkarna kommer? Jag var och kissade 5:18 och gick sedan och la mig med vattenflaska med mig, för kände mig törstig. Jag drack. 6:18 så typ "kissade" jag lite på mig och det kom mer i toan och när jag gick upp så kom det lite till. Det var genomskinligt och inte gult som kisset brukar ha en nyans av. Tror ni det är vattnet som gick? Det känns som mensvärk i kroppen med. Nu har jag en binda på mig ifall haha :P

Jaja, man får väl avvakta och se ännu!

Wednesday, August 22, 2007

.:Inatt:.

.::.

Klockan sex på morgonen svensk tid [midnatt här] kommer jag åka till sjukhuset. De kommer sätta igång mig och lilla Leia kommer väl födas imorgon då. Nervöst men skönt att få födseln överstökat. Har mängder av känslosvall inom mig. Skriver mer om det sedan när man hinner!

.::.

Wednesday, August 15, 2007

.:Familjesamtal:.

Det gick väl, alla sa sitt och allt känns toppenbra nu. Urbra ide, tack Alan och resten :)

.:Pieces of Dead Hookers:.



.::.

Det är väldigt varmt idag. Nästan för jobbigt! Imorse vaknade jag till radion, 9:41 och det första jag hörde var "Pieces of Dead Hookers.". [Delar av döda horor]. Vilken skum sak att höra, det första man hör på en morgon! Anledningen till att jag behövde gå upp så tidigt [ehumm ;)] var för att bebisläkaren var klockan 11:00 idag i Crossville. Måste hinna med frukost och att slappna av innan man far. Det hanns med men jag vart kass i magen först, så slängde i mig flingorna på mindre än en kvart!

:::

Väl hos läkaren fick jag vänta 40 minuter, sedan gjordes det vanliga. Vikten kollades, urinen och pulsen på mig och allt var bra såklart. Sedan kollade min läkare om jag öppnat mig mer. Förra veckan på måndagen var det 2 cm, nu är det 3 cm. Nästa tid har jag på onsdag nästa vecka om bebis ej kommit innan. Som det känns nu lär hon väl aldrig komma! Men haha, hon ska inte få ha det skönt i magen för länge ändå. För om hon ej kommit till nästa läkartid så kommer de sätta igång mig på torsdag eller fredag. Så hon kommer vara här senast den 24de augusti! Yay! Tack som fan!! :D Bara max lite över en vecka nu med svullna kvällsfötter! O.o

::

Sedan for vi till svärföräldrarna, alla var runt köket men så fort vi kom splittrades alla typ. Kate gick iväg, Cheyenne gick iväg och Aaron gick och satte sig i sin fåtölj vid tvn. Alan gick strax iväg med och Kim satt och pratade med oss en stund. De är bra konstiga, den familjen. Kim är bra, men de andra verkar inte veta hur de ska bete sig. Alan hade ju hittat på saker, och fått oss att tycka synd om honom den där helgen de bråkat och på måndagen totalt vänt och betedde sig skitilla mot min Josh. Förstår mej ej på han, är väl alla tabletter han tar. Blir som en drogpåverkad människa blir. Opålitlig. Men det är inte mitt problem ändå!!

.::.

Nina gullegull. Saknar dig. Önskar du var hos mig nu ;).

.::.

Thursday, August 9, 2007

.:Ingen Bebis?:.

...Har Leia Katarina kommit än? Nej är svaret. Hon är segare än segast och är väl kanske ej redo ännu. Men hon sprattlar som en fisk i magen. Och det känns ju som att det är nära, jag vill helst att du kommer nu döttra min!

:

OCD eller Tvångssyndrom är jobbigt att ha. Kim lider av det, även om hon menar väl så är det inget jag vill ha över mig. Vad gör man med människor som dessa???

:

Livet är kort. Det behöver inte vara kliniskt rent eller perfekt runt om sig. Det spelar ingen roll vikken färg en sak har eller om den står en cm fel. Vem har så mycket fritid att de börjar bry sig för mycket om petitesser? Är inte livet värt att leva istället, vad uppnår dessa pedantiska OCD människor med sin mani om att saker ska vara exakt på samma plats? Spelar det så stor roll? Det har jag svårt att tro, för när de dör så har det inte betytt mycket. Bara att de rört till sitt liv mera istället för att känna av glädjen och bejaka varje ögonblick. Det är ett typiskt västvärlden problem iallafall. Där det inte finns problem - där skapar man problem!

.::.

Monday, August 6, 2007

.:Bebis?:.



Joshs mammas dopklänning som vi fick på posten idag. Vacker!!

.::.

Idag var jag hos läkaren. Har bra blodvärde och inget protein i urinen. Jag behöver ej vara sängliggande resten av tiden, trots svullna fötter. Väldigt obehagligt! Just nu svettas jag som en gris också. För det är hemskt kvavt och varmt. :(

Och jo... det var slemproppen som kom. Jag har ocksa öppnat mig 2 cm :D. Så nu så, inom 10 dagar sa min läkare att hon kommer att komma. Yay :D

Skönt om de vore imorgon så man kan få det hela överstökat. Vill slippa mina äckligt svullna fötter. Ajaj!!

.::.

Sunday, August 5, 2007

.:Kanske dags snart?:.

Jag tror att Leia Katarina ska komma snart. Slemproppen kom imorse. Det kan dröja två veckor till förståss. Vattnet har icke gått. Men det ger mig hopp om att hon snart kommer och det hela gör mig så upprymd och full av längtan. Vill så gärna att du ska vara här nu Leia!!

.::.

Friday, August 3, 2007

Thursday, August 2, 2007

.:Baby Shower:.



Idag hade Kim "Baby Shower" för mig och Leia Katarina. Det finns även "Bridal Shower" och "Bachelorette/Bachelor Showers" som är desamma som Möhippa. Vad många som kom! Och jag fick två STORA säckar fulla med bebiskläder. Fick en stor box med blöjor och SEX mindre paket. Tre lådor med wipes, shampoo, body lotion o bath och en underbar Nursing Pillow!!! Precis en sådan fast lyxigare som jag tittade efter på nätet. De kallas även för Boppy. De ger bra stöd när man ammar/matar med flaska. De ger bra sittstöd för bebis när bebis börjar sitta. De är bra nackstöd och du kan sova med den under din stora bebismage. Den har så många användningsområden!

Vilken underbar liten sötfest med lekar! Cheyenne och Sara var i ett lag och Kate och Elisabeth i en annan och så skulle de klä på pyjamas o av som på en bebis på varandra. Den som var klar först vann. Cheyenne och Sara var det vinnande laget. Ena skulle spela bebis och så fick de turas om. Hur kul som helst!!

Varför har inte Sverige "Baby Showers" för? Det är ju en underbar sammankomst med mat, lekar och människor du vill ha nära!

.::.