Wednesday, May 30, 2007

.: Mys Mums :.

Lyssnar på denna härliga låt och ler. Jag älskar just denna låt, även om det är Jon Bon Jovi! Men jag behöver INTE skämmas. Däremot kanske du ska om du dömer mig för det?

http://www.youtube.com/watch?v=upenR6n7xWY

.::.

Tuesday, May 29, 2007

.: Mina Hjärtan :.



Min Underbara mor när hon var liten vid skolbänken. *Hjärta*

.::.

Kom precis hem från en utflykt med Jimmy. Vi var först till Athens där han hämtade sin lön och sedan snabbt till Lenore City och sedan till Oak Ridge för att besöka Books of Million. Köpte mig två böcker [Louisa May Alcott] och en stor chai latte! Mums!

.::.

Och nu är det supervarmt. Pust!

.::.

Monday, May 28, 2007

.: Pans Labyrinth :.

Var en jäkla bra film. Vi såg den igår. Som jag längtat! Wee! Men jag förväntade mig att den skulle vara längre och att det skulle vara mer saga. Istället var det mer Hitleraktig svingubbe som gjorde helskumma saker och hade noll empati. Men annars var den bra!

.::.

Sunday, May 27, 2007

.: Wallmart dagen idag :.



Kolla nya bilder: http://bergtorabark.bilddagboken.se

Vi inhandlade:

* Lite tyg. Pocadots. Vitt med svarta prickar. Ska bli en klänning. Är så väldigt varmt här, kan ej vara dum o ha svart! O.o Pust!
* Badlinne och badshorts typ.. Deras baddräkter här är uberfina. :D
* Två söta plagg till Leia med. En turkosklänning med rosa detaljer på. Såg nästan lite 70-tals aktig ut. Fin och en för henne när hon precis är nyfödd i jeansmaterial. Sött!
* Josh köpte shorts och två linnen samt två filmer varav den ena är Pans Labyrinth. Yay!

.::.

.: Hitta på en rubrik? :.

Klockan är 10:35 och Daniel loggade just nu på msn. Men han är tyst som en mus. Varför?! Lite liv får det väl vara på långhåriga vikingen idag med! Han har tydligen köpt sig en ny skinnjacka. Coolt, hoppas den är snygg för jag har väl ingen aning! O.o

.::.

Igår stickade jag hela kvällen. Högervanten till Kim är nästan klar. Tycker dock den vart lite stor vid handleden, men de borde den ju inte vara! Men den känns skön andå. Det är tre vanliga varv kvar, sedan ihoptagningarna och tummen. Hjärtat ser jättefint ut också. Jag hoppas Kim kommer gilla dem! :O

.::.

Läskigt att larmet gick på banken igår. Men ingen polis har varit här idag och jag har faktiskt INTE rånat nån bank. Fattar inte, kanske har Amerika nån cp grej på G? Eller var någon därinne och rånade medans jag tog ut pengar på ATM? Hmm?

.::.

Världen är skum.

Och Nina. Ja, jag håller med. Du borde ha gått hem och sovit ruset av dig! ;)

.::.
.

Saturday, May 26, 2007

.: Wee! :.

Kommer bara säga en sak just nu och det är: Weee JAG hittade det viktiga brevet! Wohoo!! :O

Och jag tog ut pengar på banken idag [Tack Rikard och Sandra!]. Skumma var att larmet gick där efter när vi var klara. Helmysko!

Nåja ha det gött folks! ;)

Friday, May 25, 2007

.: Minnen från Svunna Tider :.




Tänk att man faktiskt var liten för typ lite över 20 år sedan. Vad minns man av sin barndom egentligen? Av vänner och saker och hyss man gjort? Här kommer en liten lista av saker jag gjort mig skyldig till och vänner jag haft och vänner jag fortfarande har och annat skoj man minns:

* Som liten brukade jag "terrorisera" min granne som ofta satt barnvakt åt mig. En gång hade hon brutit benet och så kom jag och knackade på. Sedan gick jag och tog hela kvarteret med mig.. Förlåt Lena!
* Jag brukade få godis av en äldre herre. Han kastade ner det åt mig på gården.
* Jag och Kimmo lekte med Hemangubbar.
* Jag högg av Kimmos pekfingertopp i Finland. Ajaj.
* Jag var tydligen väldigt bestämd.
* Mina första vänner hette Mari och Kai. Tror jag och Kai gick hand i hand i ettan.
* Jag började klass tre i Bålsta efter att ha bott i Finland ett halvår.
* Jag träffade Sarah och Emelie den sommaren. Och Nina. Nina gullunge är min väninna än idag! :*
* Sarah och jag ringde gratis 020 nummer och låtsades vara 20 år gamla. Jag kom i kontakt med två av mina högskolekamrater. Lustigt sammanhängande. Tur att man hette Susanna! ;) [Vad gör man ej för att döda dötid i skogen som ung rebellisk tonåring?!]. Dagen efter i skolan var det bara att låtsas att inget hänt men flina åt sig själv. :O
* Att ringa nummerupplysningen gratis från mynttelefoner. Och fråga efter Kalle Anka eller Carl Gustav Wrangel. Tydligen fanns det en Wrangel i norra Sverige. OJ! [Carl Gustav Wrangel byggde Skokloster slott på 1600-talet] Eller bestalla gratis recept at Tomas fran Arla..
* En vinter så kom Nina till Skokloster och vi stannade i hennes sommarstuga. Vi halkade hela tiden på hennes uppfart!
* Vi skrev historier och ritade och hittade på historier till Twin Peaks.
* En älg kikade in en sommar via hennes fönster!
* Jag bodde en vecka hos Nina och hennes familj då jag praktiserade på Marabou när jag var 15. Fick tuggummi av Tommy jämt. Tycker om hennes familj än. Varmare människor får man leta efter!
* Jag brukade vara på camping resor med min faster och kusin.
* Jag hängde med hobbysatanister när jag var 17. Varav Daniel inte visste att Type O Negatives låt "Wolf Moon" handlar om mens.. Yuck.
* Jag och Essa brukade fota så fort vi hade tråkigt.
* Vi brukade även skolka från gymnastiken i högstadiet och gömma oss i en potatiskällare med Sanna.
* Vi brukade också springa ifrån henne och en annan på skoj för att gömma oss längst opp i mörka trappuppgången pa vårdcentralen.
* Vi hade roligt när vi kollade på Go Wests små reklambilder. Essa fick en bula på pannan när hon pekade på en tjej som hon trodde var en kille.
* Jag har busat med corpse paint med hobbysatanisterna. Skrämde mamma!
* Annika sa att hon var värsta metallaren men varenda gång man ringde så lyssnade hon på något helt annat.
* Jag skrev ett töntigt brev till Johan för jag var för blyg för att säga Hej.
* Jag och Nina var ofta på Grottan och hade roligt.
* Jag och Essa lekte på ett balkongräck långt uppe i luften. Via släppa tag och sådant.. Dumt gjort :O. Min dejt var skräckslagen. Det var hemma hos honom.
* Jag har ignorerat dejter :O

Vad mer finns det om dig och mej Nina? ;)

.::.
Guess Ill have to find it out soon! [inte att postas här dock].
.::.

.: ÅÅÅÅÅÅH! :.

Söta söta Rikard ringde precis och totalt överraskade mig. Jag har ju ej hört från honom på ett litet tag. Saknat han så och så började min dumma tfn pipa.. Vi hann prata en stund i alla fall. Jag hoppas att han kommer för att ringa imorgon igen. För jag vill prata mer med honom!! Underbara vännen min. Tack! Du fick min tråkiga dag att bli solsken på en sekund. Och tack söta ni båda; Rikard och Sandra för den fina bröllopspresenten! :D

*Tycka om så hjärtligt mycket!*

Och jag hoppas ni kan komma hit och bada i Piney River snart! Båda två!

.: Suck Fredag! :.

Hej! Idag är det fredag.. men en ganska trist sådan skulle jag tro. Klockan är snart ett på dagen. Jag har diskat idag än så länge. Och håller på och tränar animal lore på en tamer i spelet så hon kan ha nightmares. De elaka svarta hästarna :O. Spelet ar ju kul i alla fall, ultima online heter själva spelet.

Josh är på jobbet och kommer ej hem förrän imorgon. Bläh :(

Jag fick ta o massmorda myror idag med. De drunknade allihopa! Wee!

Igår stickade jag på nybörjade vantar. Har redan stickat halva. Gör ett par till Kim. Högervanten lär ju bli klar idag eller imorgon kanske! Kim, Cheyenne och Kate var förbi här igår. De kom oanmälda mitt i när vi tittade på Lonesome Dove. Och Cheyenne hade en attityd som fick Josh att koka upp. Hon är 14 år och en ganska dryg sådan ibland. Jag vart sur på henne med, hon sa något om mat till hunden men vafan hur mkt ska en hund ha? Vi ger henne mat morgon och kväll precis så som de gör där borta. Skitunge till besserwisser. AAAH. Hunden äter ju upp all mat så fort hon får mat, brukade vara så med vatten med. Glupsk Issa! Jajamen!

Tror ej vi kommer behålla henne dock.. Alltså, jag ville int ens ha hund från början men Josh gav sig ej och skulle prompt ha henne. Han skulle ta hand om henne med o träna henne.. Sedan tycker inte jag att det här stället är bra for pälsdjur, för det finns loppor ute och de gillar ju pälsdjur! Hon blir aldrig en innehund. Och loppor vill inte jag ha här inne! Fan de går på allt och kostar massor o få bort :O

.::.

Thursday, May 24, 2007

.: Gäsp! :.



Här är jag i halsduken min. Är så nöjd att du inte ens kan ana. Äntligen klar! Wee! Har ju hållit på i evigheter med den.

Ush så jag gäspar. Känner mig nästan lite groggy. Kom i säng vid tre inatt och vaknade halv tio.. Suck. Jävla näshelvete man har. Jag kommer inte riktigt i underfund med varför. VARFÖR!!!!

Cry me a River will you!

.::.

Wednesday, May 23, 2007

.:Jobbig Jävla Näshelvete :.

Nys nys och nys och snörvel hit och dit. Jag fattar det inte. När jag går och lägger mig blir det jobbigt. När jag vaknar blir det jobbigt men under dagen har jag inga besvär alls!! Kan någon förklara det för mig?

.::.

.: Tatueringar och Halsduk :.



Nu har jag äntligen blivit klar med halsduken efter mycket om och men. Tack till Daniel som skaffade mig ett extra nystan. Jag använde upp allt! Bildbevis finns här:
http://bergtorabark.bilddagboken.se

Sedan tog jag kort på fyra av mina tatueringar. Finns bilder på samma ställe. Har fem dock, men den sista är på ryggen. Kan ej komma åt den allena. Behöver Josh för det, när han kommer hem. Där kan du se mina tatueringar nu Tessus!

Nu är det bara familjeboken kvar :) Men jag ska påbörja ny stickning snart. Ska göra ett par tvåändsstickade vantar till Kim for jul. Blåa med rött hjärta på tänkte jag. Blått och rött är så fint ihop. O.o

.:::.

Tuesday, May 22, 2007

.: Moder Jords Kärlek :.



Jag är så betagen av vackerheten i naturen. I Moder Jord. Hon är skön som ingen annan och skänker frid och ro i mitt sinne. Jag saknar de Svenska urskogarna. Jag saknar barren under mina nätta fötter, mossen pa de stora väldiga stenarna som Tor slungat en gång i tiden. Och jag saknar den svenska maten.. Och tillgången till olika restaruanger.. Kanske har jag lite av en storstads tjej inom mig trots allt, men bara lite!

.::.

Jag är hemma hos Kim och Alan och tvättar. Tjohej! Det ordnade sig i alla fall tillslut. Fick ju inte tag på henne igår så for ej med Josh i morse. Men Alan kom och hämtade både mig och tvätt. Tack och lov, fast det var inte väldigt mycket ändå som jag trodde att det skulle vara. Kanske Josh har en del i baksätet i bilen? Förmodligen har han det, men han kanske fick något av det tvättat hos sin boss i alla fall! :O Man kan väl hoppas? O.o

.::.

Jag vill spöka ut mig! Varför finns inte mina vänner här när jag vill busa? Det brukade jag och Essa göra hela tiden, så fort vi fick tråkigt så for kameran fram! Vi tog ju också många fina bilder. Synd att det slutade som det gjorde och jag är ledsen att jag ej kunde berätta allt för dig Essa. Just då var det fel tidpunkt i mitt liv.

.::.

Om 3 månader har jag bebis i famnen. Om 3 månader är jag mamma. Vad konstigt det känns! Och upplyftande och oroande.. Kommer jag bli en bra mor? Jag hoppas det! Har knappt ro med lilla Issa pissa, jag vet inte varför. Jag är väl ingen hundmänniska. Och det är Joshs hund! Klart jag gillar att gosa med henne, men att träna en valp? Nee.. jag hade hellre velat ha en kattunge! :O

.::.

Och en annan sak.. fy så trist det är att laga mat. Någon som vill leka kock åt oss? Please pwetty please!

.::.

I alla fall så måste jag nog rusa. Ha det fint allesammans. Vet att jag tänker på er mina vänner!

<3

.::.
.

Sunday, May 20, 2007

.: Hjärtat mitt :.


*Hjärta*

::

Vi var och fiskade idag. Fångade en liten fisk medans Josh fick en stor. Och så hade jag 3 st sea ticks på mig, sjö fästningar. De är pyttesmå! Det finns några olika: Sea tick och Deer tick är två. Deer tick ser nästan ut som en mindre spindel, de är rätt så stora! Och äckliga förståss. Josh säger att sea tick går in under huden på en och kliar som sjutton. Men hur kommer de ut??!

Yuck för fästningar!!

.: Groda och Drömmar :.













Så här kan trädgrodorna se ut här. Söta eller hur? Absolut en av mina favorit grodor! De låter gulliga med när de gör ljud ifrån sig. Man hör de mer än man ser dem. Har själv ej sett en ännu!

Klockan är 10 här nu på morgonen. Och jag hade gärna sovit längre. Kom i säng vid två inatt, satt och stickade medans Josh spelade Ultima Online. Innan han satte sig vid datorn satt jag ju och skrev på familjeboken. Känns som man fick mycket gjort igår vilket är en fin känsla!

Jag hade en ganska så mysko dröm. Jag jobbade i en veterinärklinik i en skola. Veterinären var inne i skolan och jag och en tjej var och tog hand om diverse djur i kennlarna men korridoren var översvämmad med råttbajs och vatten. Vi bytte vatten till råttorna och sedan var det rast. Då är det en kille som ringer och har kört på sin egen hund och han ilar i all hast med sin collie till oss. Jag försöker desperat få tag på de duktiga veterinärerna, för tydligen var jag bara en djurskötare. Och mitt i allt detta så lägger killen hunden i en vägghiss som tydligen var uppvärmd vars botten försvann och hunden föll några våningar ner. Vi hittar hunden genom att ta de konstiga trapporna ner, det var nästan som trapporna inte fanns. Man fick lia sig ner via händerna på räcket. Vi får fatt på hunden och hissar upp honom och kommer själva upp via en trappa där det sitter en massa barn från olika länder. Sedan försvann hunden och hundkillen och barnen. Skolan förvandlades till en ruin och jag såg ut som Monika i Vänner och var där med en annan tjej och en äldre herre som tydligen var jude. Och eftersom de tror jag är en journalist slänger de ut mig i regnet ute medans jag skriker på italienska åt dem! Sedan nös jag och vaknade!

Man kan nog ha skumma drömmar. Josh sa att jag drömde sådär för att Kim och de har en kennel, för att jag påminner om Monika på ett av mina kort som jag visade farmor igår och för att vi pratade mycket historia och annat igår.

Och igår så berättade Kim att Kate är numera förlovad med Jordan. Men när jag sa grattis till henne så sa hon tack lågmält och lät inte alls vidare glad. Hon kan vara en aningen skum, ibland säger hon knappt hej eller det gör hon nästan aldrig. Oartig och ja, kanske en typisk tonåring?

Nu måste jag nog äta min frukost, börjar bli för mjukt. Dumma flingor i mjölk! O.o

.::.

Saturday, May 19, 2007

.: Mysig Dag :.

Idag var vi hos Joshs farmor och farfar Wanda och Wibb. Det var riktigt mysigt. Jag trivs så väl med Wanda mest, vet ej riktigt vad man ska prata om med Wibb. Tydligen finns det inte många som vet det. Så han kanske är lite speciell. Vi for dit till 12 och for därifrån vid sju. Lånade lite fler filmer också och lämnade andra tillbaka. Josh hjälpte henne med buskar och sådant. Och vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Myspys!!

Så nu ska jag väl försöka skriva lite mera på kladdet på familjen in i datorn i alla fall. Jag tänker som bäst vid en dator. :)

.: En helt vanlig solig Lördag :.


Här är en bild på Issa våran lilla rottweiler/labrador mix. Hon är snällare än snällast och riktigt gnällig ibland. Hon kan tom. vara jobbigt gnällig. Men hon skäller aldrig! Jag hoppas hon börjar skälla på främlingar sedan, när hon blir äldre. Är bra att vara förvarnad om någon kommer pa tomten!

Tack Nina för att du vill hjälpa mig med familjeboken, den del som har med oss att göra. Underlättar för jag vill att boken ska bli perfekt. Vill inte att något glöms bort så sitter man där sedan och tänker att vafan.. det där då!


Idag ska vi till farmor. Igår läste jag ut True Believer.. Bra så får hon tillbaka den med. Den är medelmåttig bara men mysig ända att läsa. Kanske the Notebook vore bättre? Jag fick lite stickat igår med, men inte mycket för jag var alldeless för trött!

Hoppas du hade kul ute på krogen igår Daniel. Du förtjänar att ha roligt med. Även i jobbiga stunder. Sitt inte hemma och gråt för mycket. Du har varit ett stort stöd för mig när jag haft det riktigt pissigt.

Vill ha Bearnaisesås! Får väl göra själv från grunden, tur att man har recept :D Men blir nog ej idag buhuu :(

.:::.


Friday, May 18, 2007

.: Nattetid snart :.

Nu är klockan 11:33 på natten. Jag sitter bara här en stund för att skriva något. Fingrarna kliar. Josh har spelat hela dagen sedan han kom hem i stort sett. Han skrämde mig då han kom tidigare och överraskade mig. Jag lyssnade pa Rammstein och skrev på datorn. På familjeboken, men det vart inte så mkt med den idag. Förlåt Daniel för att jag bara försvann, men Josh busade upp mig! O.o

Har i alla fall diskat och läst ut True Believer och stickat lite. Sedan var vi och gick vid sjön med. Jag måste röra på mig, har varit urkass på det. Känner mig inte trygg ensammen där ute. Dessutom är sällskap roligare. Jag hoppas vi flyttar till Oak Ridge en dag som har sidovägar och verkar vara en mysig barnstad! :o


.::.

.: 1950:.

Jag glömde.. Jag hade en dröm inatt att jag var och shoppade med min mor och syster i Stockholm men ända Visby på något sätt och jag hade på mig en röd klänning ala 1950 tror jag [?]. Den var en sån som man knäppte framtill och hade ett skärp i midjan till. Tyget var rött med lite blommönster på, dock inte klottrigt. Och svart mjuk spetstyll under. Jag gick in i en hattbutik och skulle välja en hatt och provade olika. hihi sött. önskar jag hade en sådan klänning. Kanske syr jag en sån nån dag. De klänningarna ser så husmoderliga ut!

Nu Diska! :O

.: God Morgon :.

Det är bara 11:33 här nu, och jag gick nyss upp. Jag läste två kapitel ur True Believer och det är en kärlekssaga och på något sätt så har jag hamnat mitt i den. Menar jag vill läsa ut boken för jag vill veta vad som sker. Det är ingen dålig bok, kanske lite för enkel i skrivstilen for mig. Det är ju en modern kärleksroman. Och jag tycker det moderna språket saknar sin charm. Det handlar om en NY journalist som åker till Boone Creek i North Carolina för att skriva en story om en gravplats där underliga ljus förekommer när det är dimmigt. Och han tror ej på spöken så han hittar såklart anledningen därtill. Men han räknade ej med att möta stadens bibliotekarie som är något extra, hon är en som han vill ha resten av sitt liv typ. även om boken andas småstadsidyll så är den ganska underhållande. Skulle nog ej säga att den är bäst, utan den är nog bara medelmåttig.

Min frukost består av mjölk och kellogs K special flingor. Jag önskar jag hade den med jordgubbar i för den är absolut min favorit. Synd bara att den är så dyr jämfört med de andra.

Den dumma fågeln pickar på fönstret i det mögliga avstängda rummet. Den har gjort det sedan februari typ. Jag funderar på möjliga sätt att skjuta den lilla jäveln för allvarligt talat så är det jävligt störande. Jag brukar ej vilja ta död på djur men den där fågeln håller på varenda dag och pickar på fönstret därinne. Den startar runt 9-10 på morgonen och håller på till och från hela dagen. Vad är dess problem undrar man. Josh har tagit ner grenar vid fönstret så den har ju inget att sitta på. Undrar om den skulle sluta om vi knöt Issa vid trädet? Men jag tror inte det för Issa är världens lataste och helt ofarliga hundvalp. Måste smyga mig på den med en luftgevär kanske och skjuta den så man får vara ifred från dess pickande!!

Få se vad man får gjort idag. Jag har i allafall läst i boken och det blir nog mer innan man går till sängs. Hoppas på att skriva mer i familjegrejen, men först måste jag nog diska. Och när ska jag hinna sticka på halsduken? Förhoppningsvis lite idag men det är inte helt säkert. För jag vill hellre skriva känns det som. När vi ser på film,jag och Josh, brukar jag sticka samtidigt.

Vi ska nog till mormor imorgon. Joshs alltså, mina är ju döda sedan länge. När man skriver på familjegrejen så tänker jag så mycket på dem. Saknar dem och önskar man kunde ha varit mer med dem. Dumma mamma som flyttade till Sverige! :O Jag hade gärna känt min mormor och morfar väl men morfar dog när jag var sju år och mormor gick bort när jag var 18,år 1997. Leia kommer ha en gammelfarmor och gammelfarfar vilket är få förunnat!

Nu ska jag äta min frukost. Varför dröjer jag här för? Magen vill ju ha mat!

.:::.

Thursday, May 17, 2007

.: Nattetid :.

Jag borde vara i sängen nu och sova. Eller åtminstone läsa i boken. Men det är så ensamt här idag att jag drar mig.. Josh ar i Merville.. Daniel sover.. Alla andra sover.. Varför måste man sova för? Suck..

Vad fick jag gjort idag?

* Plockat undan har jag gjort och lagade mat.
* Gosat med lata Issa. Latare hundvalp får man nog leta efter.
* Har INTE skrivit i kladdet om familjen idag. Tss...
* Och INTE har jag stickat heller.


Och imorgon får jag se till att göra detta:

* Skriva i familjekladdet.
* Sticka till en film kanske.
* Inte sitta och prata hela dagen med Daniel..

Godnatt!

.: Helt vanlig Torsdag :.

Hej!

Nu så ska min blog se fin ut. Jag ska blogga pa svenska igen istället. Jobbiga blir väl att jag maste klistra in alla de där bokstäverna med prickar och ringar över. Men det kan jag väl ta. Ska bli kul att se hur detta ser ut när jag skrivit klart!

Dagens Göromål:

* Skriva mer i familjebokkladdet.
* Plocka undan lite skit
* Sticka pa Halsduken.
* Läsa lite i True Believer av Nicholas Sparks. [För övrigt han som skrev The Notebook.]

Kommer skriva mera senare kanske! O.o
<3