Sunday, December 23, 2007

.: Bebisar :.



Leia är nu 66 cm lång och 8.2 kg ännu. Stor älskling! <3

Tuesday, December 18, 2007

.: Mamma :.

Leia väger 8.2 kg och är snart bara 4 månader gammal. Hon är inte tjock, hon är en riktigt lång bebis. Sötungen. Och igår sa hon Mamma flera gånger! [Med en pappa som är 2 m o 7 cm, kanske man inte kan förvänta sig en liten bebis?] <3

Thursday, December 6, 2007

.: Nu vankas Jul :.


Nu var det ett tag sedan jag hade tid med min blogg. Eller tid och tid.. Jag har väl inte valt att skriva också, men det spelar inte någon roll. Här händer inte så mycket förutom att jag stormlängtar tills på måndag. Min mamma och min syster kommer! Och de stannar över jul. Ska bli jättekul :D. Baka lussekatter ska vi!

Leia håller på och får sin första tand. Hur spännande som helst! Hon greppar sina tår, sitter bättre men är en jättestor bebis. Hon ser mer ut som 6 månaders gammal men är ju bara 3. Kuligt och jätte frisk. Inte varit sjuk en endaste gång! Dessutom ler hon alltid och skrattar. Sällan min pärla gråter. Jag är så lyckligt lottad säger alla. Kanske det! Min morbror fick en bebis med som alltid bara skrattar och är glad :). Vad mer är nytt med henne? Hon äter på sin hand och har tappat en del av håret. Hon pratar ofta mycket och glatt och tycker mest om o vara på rygg o sparka. Hon avskyr att vara på magen, så obekvämt att inte kunna göra något!!

Jag hoppas alla mina vänner har det bra. Tänker på er och speciellt nu i jultider. Ni har alltid känts som en del av min familj. En del kanske mer än andra och det finns tillfällen jag oroar mig för er också.

Känns som jag suddats ut lite granna sedan jag blev mor. Allt är och kretsar kring Leia. Men det är ju som sig bör, jag har inget att säga om mig själv egentligen. För allt flyter ju på och är bra! Den 16 december firar jag och gubben ett års giftermål. Han friade på Thanksgiving [22 november]. Vad jag älskar honom men han måste börja röra på sig mer, latisen! I januari börjar jag söka jobb också! Yay! :D

God Jul till er alla! <3

Friday, November 16, 2007

.: Var ett tag sedan.. :.


Leia är nu tre hela månader fyllda, idag! Hon växer för fort. Nu vill hon vara med hela tiden och mamma får aldrig en lugn stund. Nu är hon lite tröttis o hojtar i sängen sin hos farmor men mamma sitter här ända. Hon är inte ledsen. Bara säger till att hej här är jag! Idag kissade hon på sig med, så mamma fick ge henne ett bad. Sedan var det matdags. Sedan tog mamma en dusch och pappa var laaat hela dagen. Latgubbe till farsa Leia har! :P

.::.

Jag har ingen internet just nu. Men det vet väl ni alla? Hoppas jag!

.::.

Annars händer det inte mycke här. Saknar mina vänner. Hade en dröm att jag var på flygplatsen och mötte upp med Maja och Nina. Min mor och Maja syster kommer inom 3-4 veckor. Den 10 December. Yay! Längtar så! Första gången mor min får se sitt första barnbarn!

.::.

Och jaa.. Den nya lägenheten är toppen. Jag trivs väldigt bra, men vi har ett problem med lösspringande katter. Tycker synd om dem. Och på något vis lyckades dem ta sig in i vår bil och de kissade där så nu stinker bilen och jag är bara arg och frustrerad på dem. Och jag har ju en bebis att tänka på. Nä, nu får Josh mer än gärna fånga in dem och göra sig av med dem. Släppa ut de nånstans i vildmarken vore bra. Vill ej att de hittar sin väg tillbaka. Dumma katter. Gruff! [Finns inga katthem här! Och inga ursäkter för att människorna som haft de slutat bry sig om dem!]

.::.

Over and out!

.::.

Wednesday, October 31, 2007

.: Sju sanningar :.

..Vem är det som ständigt kommer med dessa kedjegrejer? Kedjebrev var ju illa på slutet av 80 och början av 90 talet och det är aldrig något slut på dem och nya dyker det tydligen ständigt upp! Jag gör denna men inga fler. Jag har jobbigt nog med att klistra in alla svenska bokstäver som saknas här! Ger inga namn heller. Har inga att ge, bara en eller två men alla får välja att göra det om de vill istället.

Sanning ett: Jag är bra på att upprepa mig själv pga rädsla för att bli missförstådd av mitt forvirrade sätt att förklara mig.

Sanning två: Jag är rädd att om Leia är med farmor mer än mig att hon glömmer bort mig. Ex: jag börjar jobba i januari och då är farmor barnvakt, lyckans ost. Vet att mamma alltid är viktig men kan inte få in det i huvudet.

Sanning tre: Jag behöver börja motionera men är för lat! Plus att det känns lite obekvämt att vandra ensam på vägarna här pga lösa hundar och man vet aldrig: konstiga människor.

Sanning fyra: Jag har svårt att säga till folk om de gör något jag inte tycker om. Har svårt att stå på mig. Rädd att såra andras känslor tror jag nog!

Sanning fem: Jag gråter alldeless för lätt!

Sanning sex: Jag har satt mig själv på plats nummer tre. Först är Leia sedan Josh och sist jag! Jag bryr mig inte längre om hur jag ser ut eller vad jag kommer syssla med när jag ska jobba! Bara man får lön så är jag glad! Vi kommer alla dö en dag ändå! [Tur att jag har en man som ger mig kärleksbrev!]

Sanning sju: Tycker att gubben min ska börja sätta fart med att bli av med sin jättemage! [ärligt vet jag inte vad mer jag ska skriva!]

Fixar svenska bokstäver imorgon! Har ej tid nu, dags att sussa! Godnatten!

Friday, October 26, 2007

.: Höst :.

Nu har hösten kommit. Löven börjar bli färgglada och luften kylig. Jag trivs som fisken i vattnet. Det är en sådan mysig årstid! Leia är nu 9 veckor gammal och hon växer som ogräs. Idag ska hon få sina första sprutor, tror det är mot mässling och det där. Måste köpa bebis tylenol ifall hon får feber i helg! Ska bli spännande, jag kommer oroa mig som tusan. Leia har ju ALDRIG varit sjuk än!

Igår föll en karl ner från taket. Vi bor på andra plan. Toppenplanet. [Bilder kommer snart] Han föll på asfalten nere, ganska högt fall. Han fick säkert åka till akuten. Han blödde ganska mycket.. Ush.

Vårt hus [hus med 4 lägenheter] ser ut att vara tyskt insiprerad. Det är vitt. Och fint :) Jag har fått nästan allt i ordning. Bara soffan som saknas [finns i gamla huset ännu] och inget matbord har vi. Vi behöver ett litet runt bara. Och nå litet för en micro o stå på. Köket är ju inget stort.

Leia tycker om när man leker med henne, petar man på hennes nästipp brister hon i skratt! ;)

Monday, October 22, 2007

.: Flytt :.

Imorgon bär det av... Vi flyttar till en lägenhet med två sovrum och vardagsrum och vi kommer dela med Jimmy. Leia får sova i vårt sovrum. Sedan senare när jag börjar jobba kommer vi spara pengar o bo så billigt vi bara kan för att sedan köpa ett hus. Förmodligen. Då blir det säkert bara jag o Josh o lillfisen. Så skulle jag ju vilja ha det, för jag vill inte plocka undan karlar. Gruff, de är alltför stökiga. Jag kommer vara på dem som en hök o städa efter sig själva.

Lägenheten är på andra plan. Det är tvåvåningshus med 4 lägenheter. Den ligger nära sjön och man har supersöt utsikt av en röd gammal lada utanför o skog på andra. Lantligt men mysigt!

Sjön är ju vacker. Även vintertid :)

Saturday, October 13, 2007

Sunday, October 7, 2007

.: Helgen :.



I helgen har vi umgåtts med Joshs mormor och morfar mest. Det har varit underbart att träffa dem. De kom hela vägen från new Mexico hit, tog de tre dagar och vilka härliga människor sen! Igår var vi i Chattanooga aquarium och vi såg pingviner!

Joshs mormor och morfar var helt betagna av lillan. Med sig från New Mexico hade dem en massa fina saker som fotoalbum och bland annat Joshs mor Maries bebisbok. Oj! Vi kom hem vid sju idag. Efter att ha umgåtts med dem och Joshs farmor o farfar och sedan var vi på Wallmart och sprang på Lisa, Tami och Tammi med. Men haha, måste alla gå o shoppa samtidigt! Leia var med oss idag. Igår var hon med Kate o Kim. Vi köpte ett babygym. Ska se om jag hittar ett produktinfo för er om den. Hur kul som helst :)

Här >> Babygymmet :)

Tuesday, October 2, 2007

.: Idag :.

Ush för idag. Tvi för idag. Vi har varit i Crossville i sju heela långa timmar. Först bebisläkare sedan till min läkare för att sedan fara snabbt till Health department för att komma på det här programmet som ska betala biopsin för mina "onormala celler" [de ringde o sa att jag hade onormala celler som kan tyda på cancer eller bara nå cellförändringar] sedan tillbaka till min läkare för att göra testet och gynundersökning men det kunde inte göras då jag blödde för mycket och jag trodde mensen var över så nya tiden är om 3 veckor. Samma dag som Leia har bebisläkare vilket är ett stort plus. Men nu fick jag iaf en nuvaring. http://www.nuvaring.com. Min läkare satte i den idag, man tar bara ut den en gång per månad. Man har i den 30 dagar och sedan ute i 7 dagar och sedan sätter man i en ny. Bra preventivmedel tycker jag! + att jag fick tre månader gratis :D <3

Men stackars Leia har blitt buren, lyft opp, satt i bilstolen, lyft i bilstolen, matad i bilen o hos läkaren, blöjbyte i en trång liten bil och en kortisonspruta för sitt eksem hos bebisläkaren så nee, lillan är inte glad idag och mamma lilla kan inte rå for det!

Tuesday, September 18, 2007

.: Immigrations Intervjun :.



..... Idag. Den 18de September. Var en läskig dag. Idag var nämligen intervjun i Memphis, för om jag skulle få stanna eller inte. För dem att se om det var ett bluff äktenskap. De frågade bland annat om jag planerade att gifta mig när jag kom hit. Vi fick hålla upp vår högra hand o svära på att vi sa sanningen och inget annat än den. Jag ljuger aldrig. Men det var kul. Typiskt amerikanskt. Men det tog bara 15 minuter och jag är godkänd amerikan nu antar jag. Om två veckor kommer den riktiga Greencarden och jag kan skaffa mig social security card då med och körkort för bara 150 kr ;). Sa yay. Sex timmar till Memphis för 15 minuters intervju... och sex timmar hem. Helt sjukt! Och jag vet inte hur många gånger vi fått berätta hur vi träffades. Haha :P

.::.

.: Min Docka:.




Leia i en 49 år gammal dopklänning. Min vackra underbara flicka! Vad mamma är kär!

Saturday, September 8, 2007

.: Gudmor :.

Hur gör man någon Gudmor?? För jag vet en som ska bli det åt min Leia. Men hon kommer ej ha nån gudfar om jag ej kommer på nån bra. Kan man välja en gudfar som ej är tillsammans med den man vill ha som gudmor? Om man kan, så tror jag mig veta en! Inte särskilt hedniskt, men jag tycker det är bra att det finns. Om något händer mig och Josh då har Leia en extra mamma ju! + Jag har det själv och tycker att det varit underbart! Vad hade jag gjort utan mina?

Friday, September 7, 2007

.: Mamma Minna :.



... Vad underligt det kan kännas emellanåt att vara mamma. Men vad lycklig man är. Det är en omätbar lycka blandad med oro och sådan stor stark kärlek som bara mammor kan beskriva inom sig. Därmed inte sagt att pappor ej älskar sina barn, men det är något speciellt med mammor. Varför får de annars så mycket uppmärksamhet på mors dag? Det sänds flest kort på Mors dag än på någon annan dag om året. Jag kan bara tala ur min egen erfarenhet. Min mor väger mycket tyngre än min far. Dock kan det säkert vara tvärtom för andra. Och tvi på mig, nu kom jag ju av mig!

O Leia Katarina, vad mamma älskar dig! Natt som dag, tårar som skratt kommer jag alltid älska ditt väsen. Min egen lilla vildvittra. Min Vildtora! <3

.: Josh :.



Det finns en kul historia till denna bild. Innan kejsarnsittet sa sköterskorna åt Josh att ta på sig sjukhusrocken och den där roliga sjukhusmössan. Så han gick in på toa.. tog av sig alla sina kläder och tog sedan på sig rocken. Vad de mena var att han skulle ta på sig rocken över hans kläder. Sött!

Det är en rolig historia. Han var väl nervos, stackarn. *hihi*

Monday, September 3, 2007

.: Carola sjunger Byssan Lull:.



Men varför Carola??? Jag älskar ju den låten. är väl det enda bra hon framfört. Haha :P

Friday, August 31, 2007



Jag har inte min näsring längre. Var tvungen att ta av den innan de rullade in mig till operationssalen mitt på natten den 24 augusti. Och efter det fanns det ju ingen tanke på den! Och nu har hålet växt igen. Attans!! :(((((

Leia Katarina är underbar. Och jag är en överlycklig mamma. Hon är nu en vecka gammal. Vad tiden går fort. Mitt sår läker fint men den ömmar ibland fortfarande.

<3

Tuesday, August 28, 2007

.:Känslor:.



.::.

Kommer man någonsin förbi känslorna om förlossningen?
Det var en dag fylld av smärta och för mig blev det mesta nog en chock. Hade ej räknat med att jag skulle ha ett litet bäcken som vägrar öppna sig till det välbehövda 10 cm för att man ska kunna ha barn vaginalt. Och nu kan jag aldrig ha det, även om det kanske berodde på något annat att den inte ville öppna sig. För har man en gång haft kejsarsnitt så har man så mycket ärrvävnad att de rekommenderar att ha nästa via kejsarsnitt med. Kejsarsnitt är läskigt. Kul att bli flådd öppen som en fisk... Inte. Det är nog det skummaste jag varit med om. Jag var vaken hela tiden men lite sluddrig pga medicin man fått.

Ännu jobbigare var det att jag bara såg min Leia två snabba gånger innan Josh bar ut henne till barnkammaren. Och ännu jobbigare var det när de rullade tillbaka mig till mitt rum, ensam. Och ingen var där för att vänta på mig. Ingen var där för att krama om mig. Josh var fortfarande vid barnkammaren och Kim, Aaron och Kate for ju hem efter de såg bebisen. De visste inte om att jag var ihopsydd och rullad in i rummet då när jag var. När Josh kom in i rummet och såg mig brast jag. Det känns fortfarande otroligt jobbigt att ens tänka på. Blir tårogd av bara tanken tillbaka och klumpen i halsen bara växer.. Hur bearbetar man något sådant här? Som är så dramatiskt....

Men jag mår väl trots allt och läker sakta men säkert. Kan ej sova i sängen än då det är svårt for mig att ta mig upp. Kan ej sova på sidan för det känns som inälvorna ska falla ut.

Men jag har inte mera gaser i magen längre som ej vill komma ut. Och jag har inte så ont av kejsarsnittet heller längre. Jag blir bättre dag för dag!

Leia är underbar. Mysig och gosig. Älskar henne!

.::.

Sunday, August 26, 2007

.: Min Pärla :.



Vi for in 12 på dagen [USA tid] till sjukhuset. Jag fick mitt rum, bara jag där. Vilket kändes jätteskönt! Man vill inte ha en massa andra mammor som skriker och krystar ut barn i samma rum! Behöver sitt privatliv för sig självt! De satte mig på IV dropp och nån annan dropp som skulle sätta igång födseln, eller iaf snabba på det lite. Mitt vatten gick samma morgon nämligen.

Det tog ett tag tills min läkare kom och spräckte hinnan lite mera så det mesta kom ut och sedan kom han den gamle mannen som såg riktigt stilig ut för att vara så pass gammal och satte epidural på mig på ryggen vilket inte kändes någonting alls. Mina värkar var inte roliga alls.

Jag låg i värkar iaf 11 timmar. På en timme, innan 5 var jag 5 cm öppen. Efter 5 nångang var jag 8 cm öppen sedan stannade det där ett tag. Jag kom till 9,5 cm nångang senare på kvällen den 23.8 men den stannade nånstans mellan en halv cm till 0 innan jag skulle varit 10 cm öppen. Tydligen är mitt bäcken väldigt litet och kan ej sträcka sig till det behövda 10 cm. I tre timmar våndades jag, för epiduralen funkade inte. De fick ringa den stilige mannen igen och han la i mer epidural åt mig men det hjälpte icke.

2:30 Am, fredag morgon den 24.8 rullade de iväg mig till operation. Fick ta ett akut kejsarsnitt. Leia kom ut ur magen 3:26 Am [9:26 på morgonen svensk tid]. Jag såg två snabba skymtar av henne innan Josh bar henne till barnkammaren. Vid fyra var jag ihopsydd och de rullade in mig till mitt rum igen. Josh kom och jag började böla för att jag knappt fått se min tös. Men de kom in med henne vid fem och jag fick amma. Äntligen hade jag mitt guldkorn i famnen! Hon är 53,3 cm lång, 21 inches och väger 8 pounds och 5 oz [3.8 kg]. Det är en stor tös!

Det vart mycket tårar och det finns mer till historien här, men detta är bara delen med mig och Leia och Josh. Det har hänt saker som att Alan är på sjukhus och Kim var med och ingen visste om hon skulle hinna komma till sjukhuset. Alan blir utsläppt imorgon, de har opererat på honom.

Men nu är Leia hungrig!!

Thursday, August 23, 2007

.: Uppdatering :.

Nu är det 6:35 här hemma. De hade inte en säng ledig inatt för det kom tydligen en kvinna dit som var redan i värkar. Men det kommer bli av idag nångång eller imorgon. Så fort en säng är ledig så ringer dem.

Men jag undrar om inte mitt vatten gick precis? Kan det gå innan värkarna kommer? Jag var och kissade 5:18 och gick sedan och la mig med vattenflaska med mig, för kände mig törstig. Jag drack. 6:18 så typ "kissade" jag lite på mig och det kom mer i toan och när jag gick upp så kom det lite till. Det var genomskinligt och inte gult som kisset brukar ha en nyans av. Tror ni det är vattnet som gick? Det känns som mensvärk i kroppen med. Nu har jag en binda på mig ifall haha :P

Jaja, man får väl avvakta och se ännu!

Wednesday, August 22, 2007

.:Inatt:.

.::.

Klockan sex på morgonen svensk tid [midnatt här] kommer jag åka till sjukhuset. De kommer sätta igång mig och lilla Leia kommer väl födas imorgon då. Nervöst men skönt att få födseln överstökat. Har mängder av känslosvall inom mig. Skriver mer om det sedan när man hinner!

.::.

Wednesday, August 15, 2007

.:Familjesamtal:.

Det gick väl, alla sa sitt och allt känns toppenbra nu. Urbra ide, tack Alan och resten :)

.:Pieces of Dead Hookers:.



.::.

Det är väldigt varmt idag. Nästan för jobbigt! Imorse vaknade jag till radion, 9:41 och det första jag hörde var "Pieces of Dead Hookers.". [Delar av döda horor]. Vilken skum sak att höra, det första man hör på en morgon! Anledningen till att jag behövde gå upp så tidigt [ehumm ;)] var för att bebisläkaren var klockan 11:00 idag i Crossville. Måste hinna med frukost och att slappna av innan man far. Det hanns med men jag vart kass i magen först, så slängde i mig flingorna på mindre än en kvart!

:::

Väl hos läkaren fick jag vänta 40 minuter, sedan gjordes det vanliga. Vikten kollades, urinen och pulsen på mig och allt var bra såklart. Sedan kollade min läkare om jag öppnat mig mer. Förra veckan på måndagen var det 2 cm, nu är det 3 cm. Nästa tid har jag på onsdag nästa vecka om bebis ej kommit innan. Som det känns nu lär hon väl aldrig komma! Men haha, hon ska inte få ha det skönt i magen för länge ändå. För om hon ej kommit till nästa läkartid så kommer de sätta igång mig på torsdag eller fredag. Så hon kommer vara här senast den 24de augusti! Yay! Tack som fan!! :D Bara max lite över en vecka nu med svullna kvällsfötter! O.o

::

Sedan for vi till svärföräldrarna, alla var runt köket men så fort vi kom splittrades alla typ. Kate gick iväg, Cheyenne gick iväg och Aaron gick och satte sig i sin fåtölj vid tvn. Alan gick strax iväg med och Kim satt och pratade med oss en stund. De är bra konstiga, den familjen. Kim är bra, men de andra verkar inte veta hur de ska bete sig. Alan hade ju hittat på saker, och fått oss att tycka synd om honom den där helgen de bråkat och på måndagen totalt vänt och betedde sig skitilla mot min Josh. Förstår mej ej på han, är väl alla tabletter han tar. Blir som en drogpåverkad människa blir. Opålitlig. Men det är inte mitt problem ändå!!

.::.

Nina gullegull. Saknar dig. Önskar du var hos mig nu ;).

.::.

Thursday, August 9, 2007

.:Ingen Bebis?:.

...Har Leia Katarina kommit än? Nej är svaret. Hon är segare än segast och är väl kanske ej redo ännu. Men hon sprattlar som en fisk i magen. Och det känns ju som att det är nära, jag vill helst att du kommer nu döttra min!

:

OCD eller Tvångssyndrom är jobbigt att ha. Kim lider av det, även om hon menar väl så är det inget jag vill ha över mig. Vad gör man med människor som dessa???

:

Livet är kort. Det behöver inte vara kliniskt rent eller perfekt runt om sig. Det spelar ingen roll vikken färg en sak har eller om den står en cm fel. Vem har så mycket fritid att de börjar bry sig för mycket om petitesser? Är inte livet värt att leva istället, vad uppnår dessa pedantiska OCD människor med sin mani om att saker ska vara exakt på samma plats? Spelar det så stor roll? Det har jag svårt att tro, för när de dör så har det inte betytt mycket. Bara att de rört till sitt liv mera istället för att känna av glädjen och bejaka varje ögonblick. Det är ett typiskt västvärlden problem iallafall. Där det inte finns problem - där skapar man problem!

.::.

Monday, August 6, 2007

.:Bebis?:.



Joshs mammas dopklänning som vi fick på posten idag. Vacker!!

.::.

Idag var jag hos läkaren. Har bra blodvärde och inget protein i urinen. Jag behöver ej vara sängliggande resten av tiden, trots svullna fötter. Väldigt obehagligt! Just nu svettas jag som en gris också. För det är hemskt kvavt och varmt. :(

Och jo... det var slemproppen som kom. Jag har ocksa öppnat mig 2 cm :D. Så nu så, inom 10 dagar sa min läkare att hon kommer att komma. Yay :D

Skönt om de vore imorgon så man kan få det hela överstökat. Vill slippa mina äckligt svullna fötter. Ajaj!!

.::.

Sunday, August 5, 2007

.:Kanske dags snart?:.

Jag tror att Leia Katarina ska komma snart. Slemproppen kom imorse. Det kan dröja två veckor till förståss. Vattnet har icke gått. Men det ger mig hopp om att hon snart kommer och det hela gör mig så upprymd och full av längtan. Vill så gärna att du ska vara här nu Leia!!

.::.

Friday, August 3, 2007

Thursday, August 2, 2007

.:Baby Shower:.



Idag hade Kim "Baby Shower" för mig och Leia Katarina. Det finns även "Bridal Shower" och "Bachelorette/Bachelor Showers" som är desamma som Möhippa. Vad många som kom! Och jag fick två STORA säckar fulla med bebiskläder. Fick en stor box med blöjor och SEX mindre paket. Tre lådor med wipes, shampoo, body lotion o bath och en underbar Nursing Pillow!!! Precis en sådan fast lyxigare som jag tittade efter på nätet. De kallas även för Boppy. De ger bra stöd när man ammar/matar med flaska. De ger bra sittstöd för bebis när bebis börjar sitta. De är bra nackstöd och du kan sova med den under din stora bebismage. Den har så många användningsområden!

Vilken underbar liten sötfest med lekar! Cheyenne och Sara var i ett lag och Kate och Elisabeth i en annan och så skulle de klä på pyjamas o av som på en bebis på varandra. Den som var klar först vann. Cheyenne och Sara var det vinnande laget. Ena skulle spela bebis och så fick de turas om. Hur kul som helst!!

Varför har inte Sverige "Baby Showers" för? Det är ju en underbar sammankomst med mat, lekar och människor du vill ha nära!

.::.

Tuesday, July 31, 2007

.: Todelidoo :.



Här är de fina skorna jag fick för några veckor sedan av min svärmor Kimberley. Hon är en ängel, en verkligen fin själ även om hon är väldigt Pentacostal kristen. Men hon är inte en sådan som dömer eller försöker omvända mig, även om hon känner att hon skulle vilja omvända mig. *ler* Vet du ej vad Pentacostal kristen betyder så är det de kristna som tror på att tala i tungor och tror att man kan få demoner i sig och blahablaha.. De är som en sekt tycker jag och Josh. Men när det kommer till religioner i alla dess olika former så kan också en religion te sig som en sekt på en plats och inte på en annan. Det har också med vad man är van vid att göra. Men jag tycker ändå att folk får tro vad de vill tro på så länge jag ej tvingas in i något jag ej tror på. Så länge jag får vara jag. Jag tror ej på att tvinga människor eller tycka illa om någon för dess tro. För mig ter det sig tämligen fånigt när någon hatar en för att de ej är som en själv. Det är barnsligt att döma, för vem är du och jag att döma? Är vi allvetande gudar själva? Är vi själva så perfekta att vi kan döma ut andra som ej tänker och känner som vi? Världen är stor och det finns plats för alla!

.::.

Återigen ett stort grattis till Erica och Grim. De hade ett vackert sagobröllop. Tack för alla korten jag fått se! Och misstro ej att jag inte har er i tankarna. Jag vet att mitt kort och det jag vill ge er kommer bli sena. Jag är ej rik, det är så mycket utgifter just nu med kommande bebis. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! <3

.::.

Min mage är stor. Förutom svullna fötter om kvällarna så tycker jag att min graviditet har varit lättsam. Jag har haft lite foglossning men inte mycket. De första månaderna mådde jag illa men det gick över. Nu är det mest kul när Leia Katarina leker i magen. Men jag är nervös inför förlossningen. Hur kommer den vara? Jag har inte den blekaste aning om vad jag har att vänta där.

På torsdag har Kim ordnat en Baby Shower åt mig. Vet ej vilka som kommer komma ännu, men det är en del tror jag. Joshs farmor kommer vara där, för jag har redan sett vad hon köpt. Tror jag kommer få massa blöjor. Det vore ju bra för det är kostsamt!

.::.

Och Nina, jag lovar att hålla dig informerad. Lycka till på Gripsholm söta!

.::.

Monday, July 30, 2007

Saturday, July 28, 2007

.: Rikard är återfunnen :.

Idag ringde min vän som jag efterlyste. Hans mor fick tag på honom där han var och berättade att jag var orolig för honom. Tack för att du ringde min goa vän! Men nästa gång, låt mej veta innan om du ska iväg nånstans efter att något drastiskt hänt som gör att jag oroar mig!

<3

Friday, July 27, 2007

http://www.fathertedonline.ukf.net/videoclips.htm

.: Oro :.


Har ni någonsin känt en ticklande oro som påminner om ångest för att du ej kan få tag på en kär vän till dig? En som inte verkar må bra och som det känns att något ej står rätt till hos. Han brukar alltid svara. Eller ringa upp.
Vad hände? Vart är han? Har han gjort något dumt?

Rikard, om du läser detta så ring mig för fan. Inte snällt att låta mig gråta mig till sömns av oro för hur du har det. Du betyder så mycket för mig. Vad är det som händer med dig? Hur mår du? Har tjejen gjort slut? För senast så verkade det som att ni löste det.

Jag har tom. fått min mamma att ringa runt. Och Daniel testade med. Men din mobil är avstängd. :(

Härmed efterlyser jag Rikard. Om någon sett honom var vänligen kontakta mig på helgon. [Bergtora].

Wednesday, July 25, 2007

Sunday, July 22, 2007

.:Älvors Dans:.

Älvors Dans

Jag dansade en gång i älvornas dimsvepta slöja.
Jag följde deras nätta fötter in i skogens djup.
Nu har de fångat mitt hjärta, röd och blodig i sin hand.
Jag, lika liten och nätt som dem.

Jag dansar ännu i älvornas dimsvepta slöja.
Jag bedrar nyfikna och villar de in i skogens djup.
Nu har jag fångat deras hjärta, röd och blodig i min hand.
De, lika små och nätt som jag.

Runt runt går älvornas dimsvepta dans.
Förföriskt lätt smeker fötterna nätta gräset.
Vitt är deras klänningstyg, som fladdrar med vinden.
Runt runt dansar jag.

Över örat stål man bör ha
om man ej vill älvors sång höra
de som ej lystrar till detta kommer höra tjut vareviga dag.

Minna Palm 2005

Monday, July 16, 2007

.: Kissemurra :.

.::.

Jag sitter hos Kim och Alan nu. Josh for till jobbet och jag ville inte riktigt vara allena hela dagen. Så jag for hit, hjälpte Kim och Alan nere i Kenneln och nu har jag ätit frukost och sitter här. Ensammen. Kim är snart uppe här i huset igen, hon håller på med det sista på kenneln nu skulle jag tro.

Vaknade sju, fast klockan sa att det var 5:43 men tydligen gick klockan fel och Josh fick bråttom upp. Tur att jag är kissenödig ofta, ibland i alla fall. Fast det är jobbigt för jag måste vara fantasirik med hur jag ska ta mej opp ur sängen själv. Josh vaknar oftast till o håller sin arm som en lyftkvarn för mig. Det är komiskt, för jag har aldrig haft något problem med att ta mig upp men nu med Leia i magen så har det varit mycket bökigare.

Hon har börjat gå lite neråt i magen, antar att hon känner sig redo att möta världen snart. Min mage känns som det fallit ner en liten bit. Kommer säkert sakna min gravid mage senare, även om det till störst del känns lite i vägen just nu.

Nina, men huu vikken gubbe du mötte på bron. Han borde få ett kok stryk. Älskar att läsa dina blogg, du uttrycker dig så väl. Jennys med. Är glad för ditt stod vännen. Malin; tänker på dig mycket. Saknar dina små söta mess!

Om 5 dagar gifter sig Erica med sin Grim. Är väldigt lycklig för de två. Känns underbart att min väninna hittat rätt och har en sån stark kärlek. Ta hand om henne väl Grim! Vet att du kommer göra det :)

Idag tänkte jag på hur skönt det vore om man satt hemma hos mamma. På terrassen. Jag saknar hemmet där. Jag saknar alla välkända stigar. Kommer ju att gå där igen men det kommer att dröja nu ju, kan ej fara nu även om jag skulle vilja det. Jag får ju ej flyga med min mage just nu!

Häromdagen ringde mor min och far satt och gnällde om kejsarsnitt i bakgrunden. Mor blev trött på honom tillslut och gick och la sig och gav far luren och han tycker jag ska ha kejsarsnitt "då det inte gör lika ont" och han är orolig att moderkakan ska fastna för mig när Leia födds. Fattar inte att han inte förstår att vanlig födsel är mindre smärtsamt än kejsarsnitt som tar längre tid att läka dessutom. Han lyssnar inte på mor min som säger det till han utan han TROR sig VETA hur det känns. Far min har aldrig fött nån bebis, iaf såvitt jag vet. :P. Alla här säger lika. Jag skulle endast ha kejsarsnitt i nödfall. Aldrig som ett val. Kul att ha ett ärr på magen resten av sitt liv. Neee, jag föredrar att föda från kissemurran :P

Tror far är rädd för att mor nästan dog när hon födde lillebror min. Moderkakan fastnade och hon förlorade mängder av blod, Hade det inte varit för att far var där för att ropa på henne skulle hon ha vandrat till andra sidan. Hon förklarade att hon hörde honom långt borta, när hon var på väg mot "ljuset" men kom tillbaka till honom. Tack och lov! Kan ej föreställa mig hur det hade varit utan mor min! För hon är min ängel! <3


.::.

Friday, July 13, 2007

.:Rastlöshet:.

Att vara rastlös. Att bita på naglarna. Att ej veta vad man ska göra av sig själv. När allt är trist, även tvn. Att bli tokig på allt och få känslostormar. Hör det till att vara gravid månntro?

Jag är trött. Sova kanske vore en bra ide.

.::.

Saknade Malin idag. Hon hade varit online 30 minuter innan jag kom hem.
Behövde få bebissakerna klara. Det börjar trots allt närma sig.
Och på måndag gör vi resten.. Målar fönstret i sovrummet tex.
Och får bebissängen klar och dekorerad med gossedjur o annat.

Mys!

.::.

Wednesday, July 11, 2007

.:Känslosamhet:.

.::.

Har just kommit tillbaka hem från Crossville där vi var hos bebisläkaren. Leia ligger nu med huvudet ner och det är bra. Jag har inte blivit större där nere än. Och vi är inte på vårt bästa humör här idag. Josh är på uselt humör, jag kan knappt stå ut med det ibland för jag själv är känslosammare än någonsin och det finns stunder då jag önskar att man ej blitt med bebis, för det var oplanerat men ändå glatt men ekonomiskt kunde vi ej vara mer oförberedda. Jag måste få ihop 350$ [ca 2500 kr] till på onsdag. Hoppas det ordnar sig på något vis men jag känner sådan oro. Kanske allt bara går rätt käpp åt helvete?!

:


Dessutom känner jag stark hemlängtan och vill nästan sätta mig på ett flygplan hem. Där allt är som det alltid varit. Där min trygghet är.

:

Vad ska man ibland göra av sig själv??

:

Funderar på att lägga mig och sova en stund till. Av någon anledning är jag trött fortfarande. Kanske är det pga alla kissepauser mitt i natten och man ej får sova riktigt djupt pga det. Eller så är det det regniga vädret här idag.

:

Saknar min Malin och min underbara Nina. Och Erica förgyllde min förmiddag med att sitta med mig en stund på msn. Hon kommer vara så fin på sitt bröllop, sin sagodag med Grim! Båda två är så söta ihop. Jag kan inget annat än att önska er all lycka i världen, vilket jag redan gjort. Vill inget mer än det bästa för mina vänner. Känner total lycka när mina vänner har lycka med. Love you all! <3

:

Fränder; Ni är alla i mina tankar mycket och ofta. Ingen är bortglömd.

:

.::.

Friday, July 6, 2007

.: Roane Park:.



Vi var i Roane Parken idag och matade de tama söta gässen som omringade oss på två sekunder. Alla förutom två skygga kom. De sprang med ilfart till oss och var som på självaste julafton.

Kolla mera på: http://bergtorabark.bilddagboken.se

:

Snart blir det oväder här. Åska och regn. Det är varmt som sjutton här.

:

Höll på att glömma, på väg hem från Rockwood så var det en massa os i luften på ett ställe. Där var det brandmän som släckt en brand. En lada hade brunnit ner! :O

.::.

Wednesday, July 4, 2007

.: 4de Juli - Amerikanska Nationaldagen :.

God Morgon. Jag har varit vaken nu i en timme kanske. Sitter här och kollar det som jag brukar kolla, lite uttråkad. Josh ligger i sängen fortfarande. Min gosiga karl. Idag kommer dessutom Direct Tv hit och installerar tv. Sedan ikväll antar jag att jag får se hur de firar sin dag här i Spring City. Blir väl fyrverkerier antar jag. Jag har ju ingen aning egentligen. Hoppas på lite roligt.

Inatt har jag haft så ont i höger höft, ibland tror jag att höften ska smälta bort. Och det är så svårt att ligga bekvämt, tillslut ger man ju bara upp. *suck*

:

Tänker pa Malin. Hon är så fin. Min nya frände i norr. Kan bara inte låta bli. Lilla trollunge!

:

Även Erica finns i tankarna. Skönheten gifter sig snart. Och jag kan inte vara på plats! :'( . Det känns jobbigt faktiskt. Vill ju se hennes stora dag. Hoppas på många bilder! Jag vill ju se det jag missar och ändå vara delaktig på något vis. Måste lura på en fin bröllopspresent också, kanske blir försenat. Jag är ju inte rik alls. Men ni finns i mina tankar. Kanske vore Fornvännen något for Grim? [Inte som bröllopspresent dock]. Vet ej än vad jag ska göra med allt jag haver i Sverige!

:

.::.

Tuesday, July 3, 2007

.: My Dying Bride:.

Som jag älskar det här bandet, med hela min själ. Dess djuphet har funnits vid min sida sedan jag var 15. Och jag lyssnar lika hängivet på dem idag som då. <3

.: Kul:.

Saturday, June 30, 2007

.: Avdumpad Kattunge :.

Någon dumpade sin 6 veckors gamla röda kattbebis på andra sidan vägen. Vi har försökt fånga honom men han är så liten och rädd. Just nu gömmer han sig under Joshs bil. Han överlevde natten i alla fall. Vi gav han mjölk som vi la på altanen och han har sipprat ur den när vi satt där ute men han kommer inte till oss ännu och vågar inte. Denna morgon hade han svansen upp som att han var nyfiken, han hade sprungit tillbaka till skogen men han kom då vi ropade och sprang snabbt in under soffan vi har på altanen. Josh försökte fånga honom men han är så snabb, så då sprang han under bilen igen. :(

Stackarn måste ju vara livrädd!

.::.

Friday, June 29, 2007

.: Födelsedagsbarn :.



Grattis på din dag söta Jenny!!

.::.

Wednesday, June 27, 2007

.: Fräknar! :.



Idag har jag simmat i svärföräldrarnas pool med Josh i två timmar. Brände näsan och kinderna i solen och har fått massor av fräknar. Ska ta bildbevis sedan när jag kommer hem efter middagen för kameran min är hemma.

Vi var hos bebisläkaren idag med, jag hade gått upp lite vilket inte är konstigt för Leia har vuxit massor. Magen är stor nu. Större kommer den bli.. Man kan se henne röra sig därinne. Känns som en alien i magen hoho ;)

Hon kommer dock vara den sötaste som finns, även om jag har en vacker man. Han är fin. Beundrar honom mycket. Älskar hans skägg. Han är riktigt fin i sitt getskägg, lovar att fota det när jag får honom att sitta still framför kameran!

.::.

Saturday, June 23, 2007

.: Jättebrak! :.


Här vart det oväder som sjutton. Åskan dundrar.. Och blixten slog ner bredvid huset med ett jättebrak! Det dundrade för örona och ujuj. Åskan håller i sig och ösregnet som smattrar. Hela himlen känns som det faller ner.

Lite mysigt. Men tro inte att du varit med om ett väder som detta. Sverige har inte jättedunder blixtrar!!! Aldrig varit med om maken, så högljutt!!

.::.

Friday, June 22, 2007

.: Kul Testgrej.. Flumm :.

Gör så här:
1. Sätt all din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på frågan.
4. Fuska inte.

1. Hur mår du idag?
Elegy

2. Kommer du komma långt i livet?
Scotus

3. Hur ser dina vänner dig?
One Second

4. Kommer du gifta dig?
One More Day

5. Vad är ditt livs themesong?
Someone Else

6. Vad e ditt livshistoria?
Hard Rock Hallelujah

7. Hur är skolan för dig?
The Bard Song [ In the forest]

8.Hur kommer du komma framåt i livet?
Engel

9. Hur kommer imorgon vara?
Tertio

10. Vad är det bästa med dina vänner?
Bonny Portmore

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
in Taberna

12. Vilken sång beskriver dig bäst?
The Wild Rover

13. Hur är det med ditt liv?
Nightshade Forests

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?
Lat nr 16 pa min Wolgemut Skiva

15. Hur ser världen på dig?
Undying

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
Ghostbusters cover

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Scottish Ballad

18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Lamentatio Coelibatus

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Take this Waltz

20. Hur kan jag göra mig själv glad?
A Past and a Future Secret

21. Kommer jag nånsin ha barn?
Mein Herz Brent

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Gryning

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Storm of The Blades

24. Vad är några tips till mig?
Elusive Cure

25. Hur kommer jag att bli igenkänd?
See who I am

26. Vad är min danssång?
Qui Nous Demaine

[hittade originalet på Wulfilas Bilddagbok.]

.: Om man var så duktig! :.

.: Quicksand Jesus :.

.: Skid Row :.



Woke up to soothing sound of pouring rain
The wind would whisper and I'd think of you
And all the tears you cried that called my name
And when you needed me I came through

I paint a picture of the days gone by
When love went blind and you would make me see
I'd stare a lifetime into your eyes
So that I knew that you were there for me
So that you yourself were there for me

Remember yesterday, walking hand in hand
Loveletters in the sand, I remember you
Through the sleepless nights, throught every endless day
I'd wanna hear you say, I remember you

We spent the summer with the top rolled down
Wished ever after would be like this
You said I love you babe without a sound
I said I'd give my life for just one kiss
I'd live for your smile and die for your kiss

Remember yesterday, walking hand in hand
Loveletters in the sand, I remember you
Through the sleepless nights, throught every endless day
I'd wanna hear you say, I remember you

We've had our share of hard times
but that's the price we paid
And through it all we kept the promise that we made
I swear you'll never be lonely

Woke up to soothing sound of pouring rain
Washed away a dream of you
But nothing else could ever take you away
'Cause you'll always be my dream come true
Oh my darling, I love you

Remember yesterday, walking hand in hand
Loveletters in the sand, I remember you
Through the sleepless nights, throught every endless day
I'd wanna hear you say, I remember you

Tuesday, June 19, 2007

.: Helt vanlig jävla tisdag :.



Hej vännerna mina! Jag sitter här och hoppas på att jag ska sluta svettas, det är så varmt och kan ej duscha just nu för har fortfarande sopandet i köket kvar och disken. Jag vet att jag kommer bli svettig av det med. Blääh. Har städat toan och sovrum och vardagsrum, mest golv för resten såg bra ut. Försöker att inte belasta svanken för mycket.

Längtar tills Josh kommer hem ikväll. Han är så vacker i mina ögon. Hans burriga skägg och håriga bröst.. Det är manligt! Jag vill minnas att det var ett par töser i min konstklass som pratade om att de tyckte att man borde raka sitt skägg och bröst om de hade håriga bröst och ben också för att vara snygga. Min kommentar till det var.. Men varför blir ni inte ihop med en kvinna eller en queer då? För om man vill ha en karl vill man väl ändå ha en karl? Eller? :O

Nåja.. Vet ej mer att förtälja för denna gång!

Saturday, June 16, 2007

.: Dittan och Dattan :.

I torsdags morse for jag med Josh till Wanda och Josh for till jobbet. Dagen spenderade jag med Wanda, vi pratade om ditt och datt och jag fick sy lite med. Sedan skulle hon åka iväg och göra ärenden så då följde jag med henne och vi var även till Wallmart där jag köpte mig ett par knäjeans och en top, för jag behöver verkligen mer mammakläder. Min mage är för stor för mina vanliga nu. Wanda köpte ett par byxor och två tröjor till mig med, vilket jag är så himla tacksam över. Det hade hon inte behövt göra men hon ville och jag lät henne då förståss. Hon är en underbar kvinna, jag håller väldigt mycket av henne.

När vi kom hem och hunnit innanför dörren började åskstormen. Det ösregnade och dundrade ett bra tag. [Farmor bor i Rockwood] och tydligen så hade det haglat i 10 minuter i Spring City, riktigt stora isbitar som föll från himlen. Aaron [Joshs lillebror] sparade en av hagelbitarna i frysen. Ojoj. Såg det idag. Så iaf tillbaka till farmor.. Jag sydde så länge jag kunde, men kunde inte göra mer efter vi kom hem då det dundrade så mycket och jag vill inte använda symaskinen när det är så. Vi umgicks istället, och såg på tv och åt god middag. Vid elva gick jag och la mig. Läste i Pride and Prejudice och somnade sedan. Vid tre på natten väcktes jag av en underlig kramp på min högerfot. De tre små tårna och ända ner till hälen vart helt konstigt, som om bendelen där lyftes uppåt. Kunde ej stå på foten, stod på tårna istället och när det gick över var allt vanligt igen. Skum grej, så jag läste en timme efter det och vaknade nio följande dag.[Igår, fredag].

Igår sydde jag klart klänningen och läste ut Pride and Prejudice och lämnade boken kvar för Wanda att läsa. Och Josh kom dit sju på kvällen, vi åt middag och umgicks med Wanda och Wibb till nio på kvällen. Tycker så mycket om henne så det inte är sant!

Sen igår kväll när jag kollade min helgon hade jag fått 8 gästboksinlägg och 3 mail och 15 mail i hotmail mailet, men haha, det var bara 5 av dem som var värda att läsas. Resten slängde jag i skräpposten, Ellos sänder för mycket reklam!!

.::.

Wednesday, June 13, 2007

.: I can assure you..:.

Jag har läst över 200 sidor i Jane Austens "Pride and Prejudice" och jag är fängslad av hennes sätt att skriva. Inte på svenska, för hur kan en översatt bok göra henne rättvisa? Engelskan är fantastisk och boken är gammal. Hon skrev väl den i slutet på 1700-talet/början av 1800-talet. Filmen, den nygjorda med Keira Knightley gör boken fullständigt rättvisa och är lika bra som Jane Austen skriver.
Jag fullkommligt avgudar gamla verk. Bram Stokers Dracula är så många gånger bättre än den usla filmen som gjorts på den. Men jag gillar den gamla, första Nosferatu.

:

Vad mer har hänt här? Förutom att en busig 6-månaders valp tuggade sönder internetsladden? Ni som läst min dagbok på Helgon vet att det gjorde mig förbannad. Josh och jag beslöt senare att jag behöver ej ha den stress runt omkring mig nu som en valp ger innan bebisen kommer. Det konstiga är Issas besatthet över sladdar.. Hon vet att det är fel, ändå kan hon inte hjälpa det. Tur att hon ej bet i nån elsladd och fick sig en elchock. Men hon har det bra nu, hos sin nya ägare.

Det är mycket med valpar, det är mycket med bebisar med. Men en bebis är en bebis ändå, det är fullkomligt annat för mig än en hundvalp. Jag har aldrig varit hundmänniska på det sättet heller, jag har gillat dem och gillar de flesta ännu men jag är också lite rädd för dem [om jag ej känner hunden]. Josh är bättre med hundar än jag. Gamla Minna förblir nog kattmänniska ändå!

:

Imorgon ska jag sy hos Wanda igen och stannar nog där över natten. Så får Josh komma hem på fredag och plocka upp mig på vägen. Sedan ska han jobba lördag till tisdag. Så det blir några nätter utan honom men det ska nog gå.

:

Var hos bebisläkaren idag med. Jag har gått ner lite medans magen växt. Så jag antar att jag gått ner i fett medans Leia växt :) Är väl bra det! Vill ändå inte ha nån massa äcklig kroppsfett. Sånt ska man ju träna bort sedan. Köpte en Yoga Dvd för det ändamålet, ska ju börja 4 veckor efter bebisens ankomst. Hoppas jag!

::

Har förresten funnit en ny underbar väninna. Min Malin! <3

::

Nina Gulle! <3 >> I'll be thinking of you...

Saturday, June 9, 2007

.:Oak Ridge:.



Köpte denna till Leia på Books A Million. Den är alldeless for söt! Leia kommer ha en fin bebisbok! :) Kan inte vänta att knåpa i den!

Vi var även på Big Eds och åt pizza idag, men vad gott det var! Definitivt värt att besöka.

Köpt lite saker:

* Price and Prejudice boken av Jane Austen. Är nyfiken på den.
* Yoga dvd, för efter bebis måste Minna träna!
* Amityville Horror eftersom den var så billig. Ej sett den.
* Söt bokmärke på rea på Books A Million.

Sedan när vi kom hem gick vi till Piney River och tog oss ett bad!

Weee!!!

Hoppas Daniel att du har det skoj på Sweden Rock. Det förtjänar du. Njut åt mig med och för med dig berättelse om hur Blind Guardian var på scen!!

.::.

Miss you Nina söta ;). Säg hej till din familj åt mig!

.::.

Friday, June 8, 2007

.: Regnsmatter :.



Jag vet nu varför min näsa har kliat som sjutton. Det regnar ute och det är kvavt. Så kvavt och varmt samtidigt! Åskan har dundrat lite. Tor måste vara ute och rensa idag, det behövs säkerligen. Det har ej kommit regn här på länge, även floden i Piney har sjunkigt. Frej, tack och lov att du ger oss lite välbehövligt regn!

Jag älskar doften av sommarregn i Sverige. Här är den mysig med, men det är så mycket lera här där vi bor. Sverige.. Mitt Svea land.. Jag saknar så mycket därifrån. Mat, vänner.. Just nu, just nu idag skulle jag faktiskt vilja sitta med mamma på hennes altan. Rulla på tårna och sitta nära henne. Hon som födde mig och gav mig mitt liv. Kvinnan som varit med om ett helvete på Jorden. Kvinnan som jag lärt att älska förevigt. Jag älskar henne, omåttligt. Det hon har gjort för mig är så mycket, även när jag var en otacksam tonåring så har hon alltid funnits där. Förlåt för alla hemskheter jag sagt när jag var en omogen fjärt. Förlåt mamma. Du är den bästaste människan i världen min. Min kärlek till dig är stor. Nu när jag lagt barndomen bakom mig, nu när jag förstår vad som egentligen hände. Nu när jag inte är så osäker på mig själv och omvärlden. Nu nu nu.. när jag snart ska bli mamma!

Jag jobbade sex jävliga år med att bearbeta. Med att förstå. Jag behövde den tiden. Jag behövde mina tårar och anklagelser. Men det var inte dig mamma jag var arg på, det var pappa. Jag var sorgsen för det han gjort mot den underbaraste kvinnan i världen och oförstående varför du stannade kvar hos honom! Jag var sorgsen för att han aldrig var den pappa jag så ville se honom som. Min far, han borde ha varit min hjälte!

Men tiden läker sår. Jag kommer nog aldrig förstå varför du betedde dig som du gjorde pappa, men jag kan nog komma att acceptera det och gå vidare med mitt liv och inse att inget av det var mitt fel! Jag kan inte rädda alla. Och du borde be om förlåt far, av mamma, av oss och av din syster!

Regnet det smattrar ner utanför. Det är mörkt i rummet runtomkring. Och jag har slutat nysa. Min älskade kommer hem ikväll. Så jag längtar att få vara i hans trygga famn, kela med hans underbara skägg och se in i hans vackra gröna ögon. Jag trodde mig aldrig få vara med om något så fantastiskt som ett äktenskap! Jag trodde aldrig jag skulle älska någon så mycket även dagar när man är bråkig. Jag trodde aldrig att min kärlek till min familj skulle växa sig så stor! Du har ingen aning mamma! Jag tror aldrig jag älskat någon så mycket som dig, du har alltid varit min pärla mamma! Min mor, min fantastiskt vackra och begåvade kvinna. Du är så älskad som ingen ingen annan! Jag vill att du ska veta det, för jag saknar dig lika mycket som min kärlek till dig vuxit och kommer bestå. Min fina mamma!

Åskan dundrar. Och jag är nöjd med min tillvaro. Jag saknar min bror, min syster och familjen hemma. Jag saknar Nina, hon som funnits med mig sedan urminnes tider. Jag saknar Rikard och jag saknar Essa.. Ingen vet hur mycket hon betydde for mig. Jag tänker på dig ofta, Essa. Undrar vad du skulle ha sagt om mig i USA? Jag saknar alla de mysiga testunderna med Therese. Hennes ekande söta skratt och leende. Jag saknar min underbara Theres, du som gjort mitt liv rik på härlighet. Din vackra själ och yttre och du du du som jag saknar så. Dig vill jag ha hit så fort som möjligt. Theres, önskar jag såg dig mera!! <3

Och Leia, min dotter som snart kommer. I augusti, jag längtar så! Att få hålla om dig och vagga dig till sömns och trösta dig när du är ledsen. Jag kan inte vara mer redo än såhär, att bli mamma!

.::.

Tuesday, June 5, 2007

.: Groda :.



Precis hemkommen från Piney där vi badade! Jag, Josh och Jimmy. Vad mysigt det var även när solen gått ner. Floden var inte kall alls och vi hade tom. sällskap av en vit/svart vovve som var där och rände runt. Söt hund, hade vi ej haft Issa hade jag tatt hand om han. Så sött när den simmade! Issa skulle nog vägra simma hon. Vi försökte en gång haha, vad gnällig hon blev! Kanske blir lättare om vi badar samtidigt? :)

Annars har jag mest varit trött idag. Skulle städat men blev icke så, sov även två timmar på eftermiddan. Ojoj.

Jag gillar min nya baddräkt, badtopp och underdel :D

.::.

Sunday, June 3, 2007

.: Vad man kan sakna..:.



Saknar!:

* Visbys kullerstensgator.
* Svensk mat. Bearnisesås. Mums. Även om det säkert var franskt från början!
* Mamma <3
* Nina söta.
* Rikard filuren och andra vänner.
* Moraskog!

Vad har jag gjort sedan sist då? Hmm.. Jo jag sydde hela långa dagen igår hos farmor. [Joshs]. Gör en vit pokadots omlottklänning, är för varmt här så måste ha något ljust! Men den blev bara nästan klar även om jag påbörjade klippa mönster o tyg från nio på morgonen. Avslutade för dagen 5:30 på kvällen. Och ojoj vad ont jag hade i svanken efter. Kanske inte så skönt med jättemage längre!! Pust! Tur att Josh gav mig lite ryggmassage så gott det gick. Kan ju ej ligga på magen! Bläh!

::

Och idag så skulle vi simma men det var så mycket folk överallt så det blev ej av. Jag ville ju testa min nya baddräkt! Men men får bli nån gång i veckan nu istället. Vi satt en stund hos Tina och umgicks och sedan for vi hem. Josh gjorde mat idag [Wee!!} medans jag städade i sovrummet. Gör det redo för bebissängen där med, så nästa gång Josh är ledig [läs onsdag] ska vi ta isär spjälsängen och montera in den i sovrummet. Så jag kan få leka lite då :)

.::.

Friday, June 1, 2007

.: Åska :.



Det åskar lite idag. Jag vill dock simma ändå tror jag!

Apseg dag idag, pga allergitablett men är man tvungen att ta en så är man. Vad mer kan jag göra liksom? Om näsan jävlas måste jag ju få jävlas tillbaka! O.o

Imorgon ska jag till Wanda och sy på min klänning :)

Segodagar. Idag ska jag köpa chips.

.::.

Har gjort klart högervanten till Kim. Ska påborja vänster snart!

Och läst runt 120 sidor ur en bebis första år bok. Det finns massor av bra tips däri! :)

.::.

Wednesday, May 30, 2007

.: Mys Mums :.

Lyssnar på denna härliga låt och ler. Jag älskar just denna låt, även om det är Jon Bon Jovi! Men jag behöver INTE skämmas. Däremot kanske du ska om du dömer mig för det?

http://www.youtube.com/watch?v=upenR6n7xWY

.::.

Tuesday, May 29, 2007

.: Mina Hjärtan :.



Min Underbara mor när hon var liten vid skolbänken. *Hjärta*

.::.

Kom precis hem från en utflykt med Jimmy. Vi var först till Athens där han hämtade sin lön och sedan snabbt till Lenore City och sedan till Oak Ridge för att besöka Books of Million. Köpte mig två böcker [Louisa May Alcott] och en stor chai latte! Mums!

.::.

Och nu är det supervarmt. Pust!

.::.

Monday, May 28, 2007

.: Pans Labyrinth :.

Var en jäkla bra film. Vi såg den igår. Som jag längtat! Wee! Men jag förväntade mig att den skulle vara längre och att det skulle vara mer saga. Istället var det mer Hitleraktig svingubbe som gjorde helskumma saker och hade noll empati. Men annars var den bra!

.::.

Sunday, May 27, 2007

.: Wallmart dagen idag :.



Kolla nya bilder: http://bergtorabark.bilddagboken.se

Vi inhandlade:

* Lite tyg. Pocadots. Vitt med svarta prickar. Ska bli en klänning. Är så väldigt varmt här, kan ej vara dum o ha svart! O.o Pust!
* Badlinne och badshorts typ.. Deras baddräkter här är uberfina. :D
* Två söta plagg till Leia med. En turkosklänning med rosa detaljer på. Såg nästan lite 70-tals aktig ut. Fin och en för henne när hon precis är nyfödd i jeansmaterial. Sött!
* Josh köpte shorts och två linnen samt två filmer varav den ena är Pans Labyrinth. Yay!

.::.

.: Hitta på en rubrik? :.

Klockan är 10:35 och Daniel loggade just nu på msn. Men han är tyst som en mus. Varför?! Lite liv får det väl vara på långhåriga vikingen idag med! Han har tydligen köpt sig en ny skinnjacka. Coolt, hoppas den är snygg för jag har väl ingen aning! O.o

.::.

Igår stickade jag hela kvällen. Högervanten till Kim är nästan klar. Tycker dock den vart lite stor vid handleden, men de borde den ju inte vara! Men den känns skön andå. Det är tre vanliga varv kvar, sedan ihoptagningarna och tummen. Hjärtat ser jättefint ut också. Jag hoppas Kim kommer gilla dem! :O

.::.

Läskigt att larmet gick på banken igår. Men ingen polis har varit här idag och jag har faktiskt INTE rånat nån bank. Fattar inte, kanske har Amerika nån cp grej på G? Eller var någon därinne och rånade medans jag tog ut pengar på ATM? Hmm?

.::.

Världen är skum.

Och Nina. Ja, jag håller med. Du borde ha gått hem och sovit ruset av dig! ;)

.::.
.

Saturday, May 26, 2007

.: Wee! :.

Kommer bara säga en sak just nu och det är: Weee JAG hittade det viktiga brevet! Wohoo!! :O

Och jag tog ut pengar på banken idag [Tack Rikard och Sandra!]. Skumma var att larmet gick där efter när vi var klara. Helmysko!

Nåja ha det gött folks! ;)

Friday, May 25, 2007

.: Minnen från Svunna Tider :.




Tänk att man faktiskt var liten för typ lite över 20 år sedan. Vad minns man av sin barndom egentligen? Av vänner och saker och hyss man gjort? Här kommer en liten lista av saker jag gjort mig skyldig till och vänner jag haft och vänner jag fortfarande har och annat skoj man minns:

* Som liten brukade jag "terrorisera" min granne som ofta satt barnvakt åt mig. En gång hade hon brutit benet och så kom jag och knackade på. Sedan gick jag och tog hela kvarteret med mig.. Förlåt Lena!
* Jag brukade få godis av en äldre herre. Han kastade ner det åt mig på gården.
* Jag och Kimmo lekte med Hemangubbar.
* Jag högg av Kimmos pekfingertopp i Finland. Ajaj.
* Jag var tydligen väldigt bestämd.
* Mina första vänner hette Mari och Kai. Tror jag och Kai gick hand i hand i ettan.
* Jag började klass tre i Bålsta efter att ha bott i Finland ett halvår.
* Jag träffade Sarah och Emelie den sommaren. Och Nina. Nina gullunge är min väninna än idag! :*
* Sarah och jag ringde gratis 020 nummer och låtsades vara 20 år gamla. Jag kom i kontakt med två av mina högskolekamrater. Lustigt sammanhängande. Tur att man hette Susanna! ;) [Vad gör man ej för att döda dötid i skogen som ung rebellisk tonåring?!]. Dagen efter i skolan var det bara att låtsas att inget hänt men flina åt sig själv. :O
* Att ringa nummerupplysningen gratis från mynttelefoner. Och fråga efter Kalle Anka eller Carl Gustav Wrangel. Tydligen fanns det en Wrangel i norra Sverige. OJ! [Carl Gustav Wrangel byggde Skokloster slott på 1600-talet] Eller bestalla gratis recept at Tomas fran Arla..
* En vinter så kom Nina till Skokloster och vi stannade i hennes sommarstuga. Vi halkade hela tiden på hennes uppfart!
* Vi skrev historier och ritade och hittade på historier till Twin Peaks.
* En älg kikade in en sommar via hennes fönster!
* Jag bodde en vecka hos Nina och hennes familj då jag praktiserade på Marabou när jag var 15. Fick tuggummi av Tommy jämt. Tycker om hennes familj än. Varmare människor får man leta efter!
* Jag brukade vara på camping resor med min faster och kusin.
* Jag hängde med hobbysatanister när jag var 17. Varav Daniel inte visste att Type O Negatives låt "Wolf Moon" handlar om mens.. Yuck.
* Jag och Essa brukade fota så fort vi hade tråkigt.
* Vi brukade även skolka från gymnastiken i högstadiet och gömma oss i en potatiskällare med Sanna.
* Vi brukade också springa ifrån henne och en annan på skoj för att gömma oss längst opp i mörka trappuppgången pa vårdcentralen.
* Vi hade roligt när vi kollade på Go Wests små reklambilder. Essa fick en bula på pannan när hon pekade på en tjej som hon trodde var en kille.
* Jag har busat med corpse paint med hobbysatanisterna. Skrämde mamma!
* Annika sa att hon var värsta metallaren men varenda gång man ringde så lyssnade hon på något helt annat.
* Jag skrev ett töntigt brev till Johan för jag var för blyg för att säga Hej.
* Jag och Nina var ofta på Grottan och hade roligt.
* Jag och Essa lekte på ett balkongräck långt uppe i luften. Via släppa tag och sådant.. Dumt gjort :O. Min dejt var skräckslagen. Det var hemma hos honom.
* Jag har ignorerat dejter :O

Vad mer finns det om dig och mej Nina? ;)

.::.
Guess Ill have to find it out soon! [inte att postas här dock].
.::.

.: ÅÅÅÅÅÅH! :.

Söta söta Rikard ringde precis och totalt överraskade mig. Jag har ju ej hört från honom på ett litet tag. Saknat han så och så började min dumma tfn pipa.. Vi hann prata en stund i alla fall. Jag hoppas att han kommer för att ringa imorgon igen. För jag vill prata mer med honom!! Underbara vännen min. Tack! Du fick min tråkiga dag att bli solsken på en sekund. Och tack söta ni båda; Rikard och Sandra för den fina bröllopspresenten! :D

*Tycka om så hjärtligt mycket!*

Och jag hoppas ni kan komma hit och bada i Piney River snart! Båda två!

.: Suck Fredag! :.

Hej! Idag är det fredag.. men en ganska trist sådan skulle jag tro. Klockan är snart ett på dagen. Jag har diskat idag än så länge. Och håller på och tränar animal lore på en tamer i spelet så hon kan ha nightmares. De elaka svarta hästarna :O. Spelet ar ju kul i alla fall, ultima online heter själva spelet.

Josh är på jobbet och kommer ej hem förrän imorgon. Bläh :(

Jag fick ta o massmorda myror idag med. De drunknade allihopa! Wee!

Igår stickade jag på nybörjade vantar. Har redan stickat halva. Gör ett par till Kim. Högervanten lär ju bli klar idag eller imorgon kanske! Kim, Cheyenne och Kate var förbi här igår. De kom oanmälda mitt i när vi tittade på Lonesome Dove. Och Cheyenne hade en attityd som fick Josh att koka upp. Hon är 14 år och en ganska dryg sådan ibland. Jag vart sur på henne med, hon sa något om mat till hunden men vafan hur mkt ska en hund ha? Vi ger henne mat morgon och kväll precis så som de gör där borta. Skitunge till besserwisser. AAAH. Hunden äter ju upp all mat så fort hon får mat, brukade vara så med vatten med. Glupsk Issa! Jajamen!

Tror ej vi kommer behålla henne dock.. Alltså, jag ville int ens ha hund från början men Josh gav sig ej och skulle prompt ha henne. Han skulle ta hand om henne med o träna henne.. Sedan tycker inte jag att det här stället är bra for pälsdjur, för det finns loppor ute och de gillar ju pälsdjur! Hon blir aldrig en innehund. Och loppor vill inte jag ha här inne! Fan de går på allt och kostar massor o få bort :O

.::.

Thursday, May 24, 2007

.: Gäsp! :.



Här är jag i halsduken min. Är så nöjd att du inte ens kan ana. Äntligen klar! Wee! Har ju hållit på i evigheter med den.

Ush så jag gäspar. Känner mig nästan lite groggy. Kom i säng vid tre inatt och vaknade halv tio.. Suck. Jävla näshelvete man har. Jag kommer inte riktigt i underfund med varför. VARFÖR!!!!

Cry me a River will you!

.::.

Wednesday, May 23, 2007

.:Jobbig Jävla Näshelvete :.

Nys nys och nys och snörvel hit och dit. Jag fattar det inte. När jag går och lägger mig blir det jobbigt. När jag vaknar blir det jobbigt men under dagen har jag inga besvär alls!! Kan någon förklara det för mig?

.::.

.: Tatueringar och Halsduk :.



Nu har jag äntligen blivit klar med halsduken efter mycket om och men. Tack till Daniel som skaffade mig ett extra nystan. Jag använde upp allt! Bildbevis finns här:
http://bergtorabark.bilddagboken.se

Sedan tog jag kort på fyra av mina tatueringar. Finns bilder på samma ställe. Har fem dock, men den sista är på ryggen. Kan ej komma åt den allena. Behöver Josh för det, när han kommer hem. Där kan du se mina tatueringar nu Tessus!

Nu är det bara familjeboken kvar :) Men jag ska påbörja ny stickning snart. Ska göra ett par tvåändsstickade vantar till Kim for jul. Blåa med rött hjärta på tänkte jag. Blått och rött är så fint ihop. O.o

.:::.

Tuesday, May 22, 2007

.: Moder Jords Kärlek :.



Jag är så betagen av vackerheten i naturen. I Moder Jord. Hon är skön som ingen annan och skänker frid och ro i mitt sinne. Jag saknar de Svenska urskogarna. Jag saknar barren under mina nätta fötter, mossen pa de stora väldiga stenarna som Tor slungat en gång i tiden. Och jag saknar den svenska maten.. Och tillgången till olika restaruanger.. Kanske har jag lite av en storstads tjej inom mig trots allt, men bara lite!

.::.

Jag är hemma hos Kim och Alan och tvättar. Tjohej! Det ordnade sig i alla fall tillslut. Fick ju inte tag på henne igår så for ej med Josh i morse. Men Alan kom och hämtade både mig och tvätt. Tack och lov, fast det var inte väldigt mycket ändå som jag trodde att det skulle vara. Kanske Josh har en del i baksätet i bilen? Förmodligen har han det, men han kanske fick något av det tvättat hos sin boss i alla fall! :O Man kan väl hoppas? O.o

.::.

Jag vill spöka ut mig! Varför finns inte mina vänner här när jag vill busa? Det brukade jag och Essa göra hela tiden, så fort vi fick tråkigt så for kameran fram! Vi tog ju också många fina bilder. Synd att det slutade som det gjorde och jag är ledsen att jag ej kunde berätta allt för dig Essa. Just då var det fel tidpunkt i mitt liv.

.::.

Om 3 månader har jag bebis i famnen. Om 3 månader är jag mamma. Vad konstigt det känns! Och upplyftande och oroande.. Kommer jag bli en bra mor? Jag hoppas det! Har knappt ro med lilla Issa pissa, jag vet inte varför. Jag är väl ingen hundmänniska. Och det är Joshs hund! Klart jag gillar att gosa med henne, men att träna en valp? Nee.. jag hade hellre velat ha en kattunge! :O

.::.

Och en annan sak.. fy så trist det är att laga mat. Någon som vill leka kock åt oss? Please pwetty please!

.::.

I alla fall så måste jag nog rusa. Ha det fint allesammans. Vet att jag tänker på er mina vänner!

<3

.::.
.

Sunday, May 20, 2007

.: Hjärtat mitt :.


*Hjärta*

::

Vi var och fiskade idag. Fångade en liten fisk medans Josh fick en stor. Och så hade jag 3 st sea ticks på mig, sjö fästningar. De är pyttesmå! Det finns några olika: Sea tick och Deer tick är två. Deer tick ser nästan ut som en mindre spindel, de är rätt så stora! Och äckliga förståss. Josh säger att sea tick går in under huden på en och kliar som sjutton. Men hur kommer de ut??!

Yuck för fästningar!!

.: Groda och Drömmar :.













Så här kan trädgrodorna se ut här. Söta eller hur? Absolut en av mina favorit grodor! De låter gulliga med när de gör ljud ifrån sig. Man hör de mer än man ser dem. Har själv ej sett en ännu!

Klockan är 10 här nu på morgonen. Och jag hade gärna sovit längre. Kom i säng vid två inatt, satt och stickade medans Josh spelade Ultima Online. Innan han satte sig vid datorn satt jag ju och skrev på familjeboken. Känns som man fick mycket gjort igår vilket är en fin känsla!

Jag hade en ganska så mysko dröm. Jag jobbade i en veterinärklinik i en skola. Veterinären var inne i skolan och jag och en tjej var och tog hand om diverse djur i kennlarna men korridoren var översvämmad med råttbajs och vatten. Vi bytte vatten till råttorna och sedan var det rast. Då är det en kille som ringer och har kört på sin egen hund och han ilar i all hast med sin collie till oss. Jag försöker desperat få tag på de duktiga veterinärerna, för tydligen var jag bara en djurskötare. Och mitt i allt detta så lägger killen hunden i en vägghiss som tydligen var uppvärmd vars botten försvann och hunden föll några våningar ner. Vi hittar hunden genom att ta de konstiga trapporna ner, det var nästan som trapporna inte fanns. Man fick lia sig ner via händerna på räcket. Vi får fatt på hunden och hissar upp honom och kommer själva upp via en trappa där det sitter en massa barn från olika länder. Sedan försvann hunden och hundkillen och barnen. Skolan förvandlades till en ruin och jag såg ut som Monika i Vänner och var där med en annan tjej och en äldre herre som tydligen var jude. Och eftersom de tror jag är en journalist slänger de ut mig i regnet ute medans jag skriker på italienska åt dem! Sedan nös jag och vaknade!

Man kan nog ha skumma drömmar. Josh sa att jag drömde sådär för att Kim och de har en kennel, för att jag påminner om Monika på ett av mina kort som jag visade farmor igår och för att vi pratade mycket historia och annat igår.

Och igår så berättade Kim att Kate är numera förlovad med Jordan. Men när jag sa grattis till henne så sa hon tack lågmält och lät inte alls vidare glad. Hon kan vara en aningen skum, ibland säger hon knappt hej eller det gör hon nästan aldrig. Oartig och ja, kanske en typisk tonåring?

Nu måste jag nog äta min frukost, börjar bli för mjukt. Dumma flingor i mjölk! O.o

.::.

Saturday, May 19, 2007

.: Mysig Dag :.

Idag var vi hos Joshs farmor och farfar Wanda och Wibb. Det var riktigt mysigt. Jag trivs så väl med Wanda mest, vet ej riktigt vad man ska prata om med Wibb. Tydligen finns det inte många som vet det. Så han kanske är lite speciell. Vi for dit till 12 och for därifrån vid sju. Lånade lite fler filmer också och lämnade andra tillbaka. Josh hjälpte henne med buskar och sådant. Och vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Myspys!!

Så nu ska jag väl försöka skriva lite mera på kladdet på familjen in i datorn i alla fall. Jag tänker som bäst vid en dator. :)

.: En helt vanlig solig Lördag :.


Här är en bild på Issa våran lilla rottweiler/labrador mix. Hon är snällare än snällast och riktigt gnällig ibland. Hon kan tom. vara jobbigt gnällig. Men hon skäller aldrig! Jag hoppas hon börjar skälla på främlingar sedan, när hon blir äldre. Är bra att vara förvarnad om någon kommer pa tomten!

Tack Nina för att du vill hjälpa mig med familjeboken, den del som har med oss att göra. Underlättar för jag vill att boken ska bli perfekt. Vill inte att något glöms bort så sitter man där sedan och tänker att vafan.. det där då!


Idag ska vi till farmor. Igår läste jag ut True Believer.. Bra så får hon tillbaka den med. Den är medelmåttig bara men mysig ända att läsa. Kanske the Notebook vore bättre? Jag fick lite stickat igår med, men inte mycket för jag var alldeless för trött!

Hoppas du hade kul ute på krogen igår Daniel. Du förtjänar att ha roligt med. Även i jobbiga stunder. Sitt inte hemma och gråt för mycket. Du har varit ett stort stöd för mig när jag haft det riktigt pissigt.

Vill ha Bearnaisesås! Får väl göra själv från grunden, tur att man har recept :D Men blir nog ej idag buhuu :(

.:::.


Friday, May 18, 2007

.: Nattetid snart :.

Nu är klockan 11:33 på natten. Jag sitter bara här en stund för att skriva något. Fingrarna kliar. Josh har spelat hela dagen sedan han kom hem i stort sett. Han skrämde mig då han kom tidigare och överraskade mig. Jag lyssnade pa Rammstein och skrev på datorn. På familjeboken, men det vart inte så mkt med den idag. Förlåt Daniel för att jag bara försvann, men Josh busade upp mig! O.o

Har i alla fall diskat och läst ut True Believer och stickat lite. Sedan var vi och gick vid sjön med. Jag måste röra på mig, har varit urkass på det. Känner mig inte trygg ensammen där ute. Dessutom är sällskap roligare. Jag hoppas vi flyttar till Oak Ridge en dag som har sidovägar och verkar vara en mysig barnstad! :o


.::.

.: 1950:.

Jag glömde.. Jag hade en dröm inatt att jag var och shoppade med min mor och syster i Stockholm men ända Visby på något sätt och jag hade på mig en röd klänning ala 1950 tror jag [?]. Den var en sån som man knäppte framtill och hade ett skärp i midjan till. Tyget var rött med lite blommönster på, dock inte klottrigt. Och svart mjuk spetstyll under. Jag gick in i en hattbutik och skulle välja en hatt och provade olika. hihi sött. önskar jag hade en sådan klänning. Kanske syr jag en sån nån dag. De klänningarna ser så husmoderliga ut!

Nu Diska! :O

.: God Morgon :.

Det är bara 11:33 här nu, och jag gick nyss upp. Jag läste två kapitel ur True Believer och det är en kärlekssaga och på något sätt så har jag hamnat mitt i den. Menar jag vill läsa ut boken för jag vill veta vad som sker. Det är ingen dålig bok, kanske lite för enkel i skrivstilen for mig. Det är ju en modern kärleksroman. Och jag tycker det moderna språket saknar sin charm. Det handlar om en NY journalist som åker till Boone Creek i North Carolina för att skriva en story om en gravplats där underliga ljus förekommer när det är dimmigt. Och han tror ej på spöken så han hittar såklart anledningen därtill. Men han räknade ej med att möta stadens bibliotekarie som är något extra, hon är en som han vill ha resten av sitt liv typ. även om boken andas småstadsidyll så är den ganska underhållande. Skulle nog ej säga att den är bäst, utan den är nog bara medelmåttig.

Min frukost består av mjölk och kellogs K special flingor. Jag önskar jag hade den med jordgubbar i för den är absolut min favorit. Synd bara att den är så dyr jämfört med de andra.

Den dumma fågeln pickar på fönstret i det mögliga avstängda rummet. Den har gjort det sedan februari typ. Jag funderar på möjliga sätt att skjuta den lilla jäveln för allvarligt talat så är det jävligt störande. Jag brukar ej vilja ta död på djur men den där fågeln håller på varenda dag och pickar på fönstret därinne. Den startar runt 9-10 på morgonen och håller på till och från hela dagen. Vad är dess problem undrar man. Josh har tagit ner grenar vid fönstret så den har ju inget att sitta på. Undrar om den skulle sluta om vi knöt Issa vid trädet? Men jag tror inte det för Issa är världens lataste och helt ofarliga hundvalp. Måste smyga mig på den med en luftgevär kanske och skjuta den så man får vara ifred från dess pickande!!

Få se vad man får gjort idag. Jag har i allafall läst i boken och det blir nog mer innan man går till sängs. Hoppas på att skriva mer i familjegrejen, men först måste jag nog diska. Och när ska jag hinna sticka på halsduken? Förhoppningsvis lite idag men det är inte helt säkert. För jag vill hellre skriva känns det som. När vi ser på film,jag och Josh, brukar jag sticka samtidigt.

Vi ska nog till mormor imorgon. Joshs alltså, mina är ju döda sedan länge. När man skriver på familjegrejen så tänker jag så mycket på dem. Saknar dem och önskar man kunde ha varit mer med dem. Dumma mamma som flyttade till Sverige! :O Jag hade gärna känt min mormor och morfar väl men morfar dog när jag var sju år och mormor gick bort när jag var 18,år 1997. Leia kommer ha en gammelfarmor och gammelfarfar vilket är få förunnat!

Nu ska jag äta min frukost. Varför dröjer jag här för? Magen vill ju ha mat!

.:::.